Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / SAMSUN TÜRKİYENİN KUZEYE AÇILAN KAPISI

SAMSUN TÜRKİYENİN KUZEYE AÇILAN KAPISI

SAMSUN TÜRKİYENİN KUZEYE AÇILAN KAPISI20.03.2013

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun hava, kara, deniz ve demiryolu ulaşım altyapısına sahip Türkiye'deki dört sayılı ilden bir tanesi olduğunu söyledi.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, geçen Şubat ayında açılışı yapılan Rusya'dan Orta Asya ve Orta Doğu'ya kombine yük taşımacılığı yapılmasını sağlayacak, 10 milyon TL'ye mal olan Samsun- Kavkaz Tren Feri Hattı'nın Rusya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini geliştirmek açısından çok önemli olduğunu söyledi.


Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun hava, kara, deniz ve demiryolu ulaşım altyapısına sahip Türkiye'deki dört sayılı ilden bir tanesi olduğunu belirterek kentin Türkiye'nin kuzeye açılan kapısı olduğunu söyledi. Özellikle geçtiğimiz ay açılışı yapılan Samsun- Kavkaz Tren Feri Hattı'nın çok önemli olduğunu söyleyen Murzioğlu, "Bu hat ile Rusya'dan gelecek vagonlar limanda tekerlek takımlarında yapılacak değişikliğin ardından demir yoluyla Türkiye'nin dört bir yanına gönderilebilecek. Vagonlar Türkiye üzerinden transit olarak Orta Doğu ve Avrupa ülkelerine taşınabilecek. Bu hat ile ayrıca taşıma maliyetlerinin ve sürelerinin kısaltılmasında oldukça önemli bir gelişme kaydetmiş olduk" dedi.

Türkiye ile Rusya arasında dış ticaret hacminin 2015 yılında 100 milyar dolar olmasının hedeflendiğini belirten Murzioğlu, "Türkiye'nin bölgede etkinliğine katkı sağlayacak olan böylesi önemli bir projeye Samsun olarak ev sahipliği yapmak bizler için büyük önem arz etmektedir. Zira Samsun'un lojistik merkez olması adına koyduğumuz hedefler ortadadır. Bu yatırım Samsun Lojistik Merkezi için referans niteliğindedir. Türkiye ile Rusya arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkiler son yıllarda artış gösteriyor. Belirlenen hedefe ulaşmak için de doğru adres hiç kuşkusuz Samsun'dur. Rusya'nın Karadeniz kıyı çanağında Türkiye'ye en yakın kapısı Samsun'dur" diye konuştu.

Murzioğlu, Rusya'dan Orta Asya ve Orta Doğu'ya kombine yük taşımacılığının Türkiye üzerinden yapılmasını sağlayacak Samsun-Kavkaz Tren Feri Hattı iki ülkenin önlerine koyduğu hedefe yönelik atılan adımlardan bir tanesi olduğunu dile getiren Murzioğlu, "Ayrıca, vizelerin kalkmasıyla beraber Rusya ile olan ilişkilerimizin çok daha sıcak ve ekonomik anlamda daha çok gelişeceğine inanıyorum. Samsun ile Krasnador arasındaki hava yolunun bağlanmasıyla iki ülke arasındaki ticaretin daha da gelişeceğine inanıyorum" dedi.

Kaynak:Deniz Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr