Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / HOROZ LOJİSTİK’İN SON GÖZ BEBEĞİ HLM DEPO

HOROZ LOJİSTİK’İN SON GÖZ BEBEĞİ HLM DEPO

HOROZ LOJİSTİK’İN SON GÖZ BEBEĞİ HLM DEPO07.03.2013

HLM Depo; Gümrüklü Depo(antrepo), Gümrüksüz Milli Depo, Parsiyel Dağıtım Merkezi ve Cross-dock Operasyon noktalarının tek çatı altında birleştirildiği bir Lojistik Merkezi. Lojistik bakış ile değerlendirildiğinde özellikle bu çatı altında ve çevresindeki depolarımızda hizmet alan müşterilerine büyük bir fayda sağlıyor; ara taşıma ve elleçleme operasyonlarını minimize ederek tasarruf, tek noktadan geniş hizmet yelpazesi ile yüksek verimlilik hedeflediklerini belirten Horoz Lojistik Depolar Direktörü Anıl Haşimoğlu yeni depoları hakkında sorularımızı yanıtladı.

Öncelikle sizi tanıyalım. Kaç yıldır Horoz Grubu’nda görev yapıyorsunuz? Bugüne kadar hangi görevlerde bulundunuz?

Horoz Lojistik ailesinde 8. yılımın içindeyim. İş Geliştirme Lojistik Uzmanı pozisyonunda başladığım Horoz Lojistik çatısı altında sırasıyla Lojistik Hizmetler Yönetmeni, Yurtiçi Dağıtım Satış Direktörü, Entegre Lojistik Satış & Operasyon Direktörü gibi pozisyonları üstlendim. Şuan Depolar Direktörü olarak görevime devam etmekteyim.

Horoz Lojistik’in Gebze’deki yeni deposu ne zaman faaliyete geçti?

HLM Depo Nisan 2012 itibari ile müşterilerine hizmet vermeye başladı. Avrupa standartlarına uygun yapılmış 44 bin metrekare kapalı, 16 bin metrekare açık alan depolama kapasitesi bulunan HLM Depo’da 57 adet rampa ve 4 bağımsız saha giriş kapısı bulunuyor. Bünyesinde 260 kişi çalışan merkezimizde 66 bin Avro Paletlik raf lokasyonu ve 11 bin metrekarlik rafsız kapalı operasyon alanı bulunuyor. Şekerpınar bölgesinin merkez noktasında; otobana, E-5 karayoluna, çevresinde bulunan Serbest Bölgelere ve Organize Sanayi Bölgelerine rahat erişim sağlayacak bir konumda.

Horoz Lojistik Gebze’de açtığı yeni depoyla ne tür ürünler için hizmet verecek?

HLM Depo, ADR Depoculuk ve İklimlendirme gerektiren ürün grupları dışındaki tüm ürün gruplarına hizmet verebilecek biçimde tasarlandı. Süreç içerisinde oluşabilecek ihtiyaçlara göre depomuza soğuk odalar ekletme üzerine alternatif projeler hazırlandı ve proje bankamıza kaldırıldı. Depomuz içerisinde dar koridor, back2back geniş koridor, farklı ebatlarda yedek parça raf modelleri, tavalı market rafları ve zemin istif alanları gibi farklı ürün gruplarına uygun depolama sistemleri bulunuyor. Depomuzun mevcut müşteri havuzu; Ev Geliştirme Perakendeciliği, Küçük Ev Aletleri ve Beyaz eşya sektörlerine mensup firmalardan oluşuyor.

Gebze’deki depo Horoz Lojistik ve müşterilerine ne gibi katkılar sağlayacak?

Bu çatı altında hizmet alan müşterilerimizin gümrüklü ürünleri ilk olarak antrepomuza giriş yapacak, millileşmesini takiben aynı çatı altında bulunan gümrüksüz depo lokasyonlarına çekilebilecek. Çıkış aşamasında ise tarafımıza ulaşan parsiyel siparişleri toplanıp aynı çatı altında konuşlanmış Horoz Anadolu Yakası Aktarma Merkezi’ne teslim edilebilirken, cross-dock modelinde tarafımıza gönderilmiş ürünleri de milli depo lokasyonlarından toplanmış ürünleri ile konsolide edilip komple(FTL) planlanmış araçlar ile gönderi adreslerine iletilebilecek.

Horoz Lojistik’in depolama hizmetleriyle ilgili neler söylemek istersiniz?

Horoz Lojistik, Depolama faaliyetlerinde geçtiğimiz 5 yılı hedefleri paralelinde çok başarılı geçirdi. Kontratlı müşteri sayımız her geçen gün artıyor. Önümüzdeki dönem için yeni depo projelerimiz başlamış, üzerine çalışılan tasarımlar kısmen olgunlaşmış durumda. Horoz Lojistik Depoculuk faaliyeti olarak önümüzdeki süreçte gelişmiş modern depolar ve güçlü ekibimiz ile daha büyük ölçekli projelerde yer almayı planlıyoruz.

Kaynak:Hizmetix

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr