Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD YÖNETİM KURULU, YENİ DÖNEMDE GÖREV YAPACAK ÇALIŞMA GRUPLARINI BELİRLEDİ

UTİKAD YÖNETİM KURULU, YENİ DÖNEMDE GÖREV YAPACAK ÇALIŞMA GRUPLARINI BELİRLEDİ

UTİKAD YÖNETİM KURULU, YENİ DÖNEMDE GÖREV YAPACAK ÇALIŞMA GRUPLARINI BELİRLEDİ12.02.2013
Havayolu, Karayolu, Denizyolu, Demiryolu,  Gümrük ve Antrepo,  Genç Lojistikçiler ve İzmir Çalışma Grupları, yeni dönem ilk toplantılarını Ocak ayında  gerçekleştirdi.

Yönetim Kurulu üyelerinin başkanlık ettiği ve dernek üyesi şirketlerin yöneticileri ile temsilcilerinin görev aldığı UTİKAD Çalışma Grupları, alanları ile ilgili sektörde yaşanan sorunları gündemine alarak, araştırmalar yapılması, sorunların giderilmesine yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi, bilgi üretilmesi, sektör ve meslek deneyimlerin üyelerle paylaşılması ve sektördeki iş ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmaları yürütmektedirler.

Yeni dönemin ilk toplantısı, İzmir Çalışma Grubu tarafından 7 Ocak'ta 22 üyenin katılımı ile gerçekleştirildi.  Toplantıda, UTİKAD'ın yeni dönem faaliyetleri, projeleri ve İzmir''de yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü.

16 Ocak'ta yapılan ve çalışma grubunun hedefleri ile çalışma konularının belirlendiği Havayolu Çalışma Grubu toplantısında, Hava Kargo Taşımacılığı sektörünün sorunlarının tespiti ve sorunların çözümüne yönelik konular ele alındı. Toplantıda ayrıca, TOBB sivil havacılık sektörü SWOT analizi raporunun değerlendirilmesi için bir alt çalışma grubu oluşturulmasına karar verildi.

Sektörün en önemli gündem başlıklarından Yetkilendirilmiş Yükümlü ve İzinli Gönderici Statüsü’nün değerlendirildiği 23 Ocak'taki Gümrük ve Antrepo Çalışma Grubu toplantısında, yönetmeliğin uygulanmasında karşılaşılabilecek olası sorunların ortaya konması, çözüme yönelik önerilerin oluşturulması, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliğinin sürdürülmesi konusunda grup kararı alındı.

“HERKES BİR GÜN DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞI YAPACAK!” sloganıyla yeni dönem çalışma planı ve konularını belirleyen UTİKAD Demiryolu Çalışma Grubu toplantısında, Derince limanındaki teknik yetersizlikler ile tehlikeli maddelerin liman sahasına indirilememesi konusu başta olmak üzere, Çerkezköy-Halkalı hattının bakım ve tamir çalışmaları nedeniyle kapatılması, demiryolu ve karayollarında HC konteynerlerin taşıma yükseklik limitine ilişkin yönetmelik uygulaması ve bu değişikliğin sektöre yansıması konuları görüşüldü

Demiryolu hatlarında yaşanan sorunlarla ilgili olarak çözüm ve önerilerde bulunmak amacıyla Tekirdağ-Derince Alt Çalışma Grubu, Halkalı-Çerkezköy Alt Çalışma Grubu, İran/Türkmen/Kazak Hattı Alt Çalışma Grubu ve Demiryolu Serbestleştirme Kanunu Alt Çalışma Grubu’ndan oluşan 4 yeni Çalışma Alt Grubu oluşturuldu.

Araç boyutlarının ölçümlenmesine ilişkin yönetmelik değişikliğinin denizyolu taşımacılığına yansımalarının değerlendirildiği 29 Ocak’taki UTİKAD Denizyolu Çalışma Grubu toplantısında, ihracatçı sektörler ve diğer STK’larla konunun paylaşılması amacıyla bir alt çalışma grubu oluşturulmasına karar verildi.

29 Ocak’ta toplanan UTİKAD Karayolu Çalışma Grubu’nda ise, araç boyutlarının ölçümlenmesine ilişkin yönetmelik değişikliği kapsamında Yetkilendirilmiş Yükümlü ve İzinli Gönderici kavramına yönelik değerlendirilmelerle birlikte değişikliğin karayolu taşımacılığın üzerindeki etkileri gündeme getirildi.

Grup toplantısında ayrıca, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Kosta Sandalcı’nın başkanlığını yürüttüğü lojistik sektörünün dünya çapındaki en büyük sivil toplum kuruluşu olan FIATA (Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu) Karayolu Çalışma Grubu’nun 13 Mart’ta düzenlenecek toplantısında gündeme getirilmesi gereken konular belirlendi.



Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr