Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DOĞRUER’DEN SANAYİCİ İÇİN PROAKTİF ADIMLAR

DOĞRUER’DEN SANAYİCİ İÇİN PROAKTİF ADIMLAR

DOĞRUER’DEN SANAYİCİ İÇİN PROAKTİF ADIMLAR22.01.2013
Yoğunlaştığı gıda, tekstil, inşaat ve hızlı tüketim ürünleri sektörleri ile kurulduğundan bu yana ‘uyumlu birlikteliğini’ sürdüren Doğruer Lojistik, proaktif bakış açısı ve çözüm odaklı hizmetleri ile büyüyor. Yurtdışı partnerleriyle işbirliği yaparak taşıma hacimlerini ve hat sayısını artıran şirket, mevcut portföyü ve projelerine göre şekillendirdiği yeni yatırımlarını da hızla devreye almayı sürdürüyor.

Güçlü vizyonu, saygın müşteri portföyü ve örnek operasyonlarıyla başarı basamaklarını hızla tırmanan Doğruer Lojistik, yeni işbirlikleri ve yatırımlarla hem sanayici hem de ihracatçılar için aksiyon almaya devam ediyor. “Uluslararası ticarette mevzuat ve değişiklikleri yakından takip etmek, proaktif bir rol üstlenmek ve zamanında harekete geçerek müşterilerimizin yaşayabileceği zorluk ve gecikmeleri bertaraf etmek tercih edilme sebeplerimizin başında geliyor” diyen Doğruer Lojistik Genel Müdürü Cüneyt Doğruer, yeni acentelik anlaşmaları ile Avrupa’nın tamamını kapsama alanına aldıklarının altını çiziyor. Türki Cumhuriyetler’deki projelerinde de 2013 yılında önemli bir artış beklediklerini kaydeden Doğruer, yeni yatırımların da müjdesini veriyor. Cüneyt Doğruer, 2012’nin son aylarında açtıkları Orhanlı tesislerine ek olarak yine İstanbul Anadolu yakasında ikinci bir lojistik tesis açmayı planladıklarını vurguluyor.

Doğruer’in sanayi lojistiği başlığı altında portföyünde hangi hizmetler yer alıyor? İş hacminiz içinde ihracat odaklı taşımaların yeri nedir?

Doğruer Lojistik olarak müşterilerimize sunduğumuz hizmetler arasında malzemelerin kapıdan kapıya nakliyesi, yurtiçi ve yurtdışı depolama ve gümrükleme hizmetleri, gümrük brokerlığı ve buna bağlı ihracat işlemlerinde gerekli izinlerin alınması ve takibi ve yurtiçi taşıma hizmetleri sayılabilir. İş hacmimizde çalıştığımız ana hatları Avrupa hatları ve Türki Cumhuriyetler olarak el alırsak, Avrupa hatlarımızda ihracat odaklı çalışmalarımız toplam hacmimizin yarısını oluşturmakta. Avrupa hatlarındaki taşımalarımızda ihracat ve ithalat taşımalarımız arasında bir denge bulunuyor. Türki Cumhuriyetler hatlarındaki taşımalarımızın %70’ini Avrupa’dan Türki Cumhuriyetlere transit taşımalar, %30’unu ise Türkiye’den Türki Cumhuriyetlere ihracat taşımaları oluşturuyor. Taşımalarımızda cirolarımızın oransal dağılımları da bu paralelde seyrediyor.

GÜÇLÜ ACENTELERLE GENİŞ HİZMET AĞI

Türkiye ihracatının son yıllarda alternatif pazarlara yöneldiği görülüyor. İhracatçılardan gelen talepler doğrultusunda son yıllarda yoğunlaştığı pazarlar hakkında bilgi verir misiniz? 2013’te yeni duraklarınız hangi ülkeler olacak?

2012 yılında Avrupa’da hemen her ülkede gerçekleştirdiğimiz karşılık acentelik anlaşmaları ile başta Orta ve Güney Avrupa olmak üzere kıtanın çok büyük bir bölümünde hizmet verebilir bir duruma gelmiş bulunmaktayız. 2013 yılında mevcut partnerlerimizle yurtdışı imkanlarımızı daha da geliştirerek müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. İthalat ve özellikle ihracat taşımalarında yurtdışında kuvvetli bir acentelik ağı, ihracatçılarımızın karşılaşabileceği olası problemlerde hızlı ve etkili çözüm üretebilmek adına çok büyük önem arz ediyor. Bu arada yurtdışı partnerlerimizle ortak yürüttüğümüz satış ve pazarlama faaliyetleri doğrultusunda hacimlerimizi ve çalıştığımız hatları artırarak, ihracatçılarımıza daha geniş bir yelpazede hizmet verebiliyoruz. 2013 yılında bu faaliyetlerimi hızlandırarak devam ettireceğiz.

Gündeminizde sanayici ve ihracatçılara önemli avantajlar sağlayacak yeni projeler var mı?

Yarım asrı aşan tecrübemiz ile ülkemizde ihracatçılarımızın yaşadığı sıkıntıları iyi bildiğimizi ve bu tecrübemizi genç ekibimizin dinamizmi ile harmanlayarak müşterilerimize sağladığımız çözüm odaklı hizmetlerimizle önemli avantajlar sunuyoruz. Hizmet sektöründe müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmayı amaç edinmiş bir firma olarak bu konuda çok olumlu dönüşler almaktayız. Teknolojik yatırımlarımızı da bu yönde kullanıyor ve geliştiriyoruz.
YILI %20’LİK BÜYÜMEYLE KAPADI

Son olarak Doğruer Lojistik açısından geride bıraktığımız yılı değerlendirir misiniz? 2013’e yönelik
planlarınız ve hedefleriniz neler?

2012 yılı bizim için iyi bir yıl oldu. Hedeflerimize ulaşarak hacmimizde %20 bir büyüme gerçekleştirdik. Yıl içinde Avrupa’da imzaladığımız ortaklık anlaşmaları ile hacimlerimizde hızlı bir artış yakaladık ve bu çıkışı 2013 yılında da sürdürerek sektördeki yerimizi koruyacağız. 2013 yılında Türki Cumhuriyetler’deki projelerimiz de artarak devam edecek ve Avrupa hatlarındaki yeni projelerimiz ile 2013 yılında toplam hacmimizde %20 bir artış öngörüyoruz. Faaliyetlerimiz ve yatırımlarımız da bu doğrultuda sürecektir.

Öte yandan 1962 yılında gümrük Müşavirlik Hizmeti ile başladığımız bu yolda, artık Doğruer’in Lojistik sektöründe hak ettiği yeri alması şahsımda bir gurur vesilesi oldu. Tedarik zincirinin hemen hemen tüm halkalarında faaliyette olan firmamızın müşteri odaklı çalışma anlayışı devam edecek. Biz yolumuzda ilerlerken bu sağlam oluşumda emek veren her bir çalışma arkadaşıma teşekkürlerimi sunarım.

ORHANLI’DA YENİ TESİS AÇTI

Türkiye’nin hemen her yerinde müşterilerine kendi tesisleri ve anlaşmalı çözüm ortakları vasıtasıyla gümrüklü ve gümrüksüz depolama hizmeti veren Doğruer Lojistik, 2012 Kasım ayında Tuzla Orhanlı’daki yeni tesislerini devreye aldı. Şirketin Genel Müdürlüğü’nün yanısıra garajını da taşıdığı yeni tesisinde ayrıca 3 bin metrekare serbest depolama, 4 bin 500 metrekare gümrüklü antrepo, bununla birlikte gümrüklü ve gümrüksüz toplam 800 metrekare soğuk hava deposu bulunuyor. Depolama hizmeti dışında elleçleme, etiketleme ve paketleme hizmetleri de verdiklerini söyleyen Cüneyt Doğruer, “Soğuk hava depolarımızda -18 C’ye kadar depolama yapılabilen 8 farklı bölme bulunmakta” diyor.

İstanbul’da mevcut depolama alanlarının 10 bin metrekarenin üzerinde olduğunu ve yeni yatırımlarla bu hacmi daha da artırmayı planladıklarını ileten Doğruer, geçtiğimiz yıl teknolojik altyapılarını da güçlendirdiklerini şu sözlerle anlatıyor: “Gümrüklü ve gümrüksüz depolarımızda kullandığımız bilgi işlem sistemimizi yenileyerek bu konuda verimlilik ve kontrol konularında da iyileştirme ve geliştirme sağladık. Depolarımızda stok takibini en son sistem teknoloji ile yönetirken, soğuk hava depolarımızı da 7 / 24 elektronik ortamda yöneterek insan hatası olasılığını sıfıra indirmiş bulunuyoruz.”



Kaynak : Lojistik Hattı


Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr