Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / SAMSUN LOJİSTİK KÖYÜN YERİ KESİNLEŞTİ

SAMSUN LOJİSTİK KÖYÜN YERİ KESİNLEŞTİ

SAMSUN LOJİSTİK KÖYÜN YERİ KESİNLEŞTİ11.01.2013
Samsun’da hazırlanan Lojistik Master Planı çerçevesinde, ilk etapta 5 farklı yere kurulması planlanan lojistik köyün konuşlandırılacağı alan belirlendi. Lojistik köy, Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik beldesinde, yeni Hurdacılar Sitesi’nin arka tarafında 176 hektar alan üzerine kurulacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı ikinci ortak komisyon toplantısı, AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır’ın Meclis Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak, Samsun’a kurulması planlanan lojistik köy yeri ile ilgili hazırlanan imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Görüşmeler esnasında, daha önce hazırlanan Lojistik Master Planı çerçevesinde, ilk etapta 5 farklı yere kurulması planlanan Lojistik Köy'ün kesin konuşlandırılacağı alanda ortaya çıktı. Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik beldesinde yer alan yeni Hurdacılar Sitesi’nin arkasına toplamda 176 hektar alana kurulmasına karar verilen lojistik köy için komisyon toplantısında ilgili kurumlardan gerekli görüşler alındıktan sonra imar izni verilmesi kararlaştırıldı.
 
Gazi caddesi modern görünüm kazanacak

Toplantıda daha sonra, komisyon toplantısında İlkadım Belediyesi’nin; Gazi Caddesi, Mescizade Sokak, Ümraniye Caddesi ve Bahariye Caddesi’nde yer alan binaların dış cephelerinin modernize edilmesi ve çevrelerinin özel ışıklandırmalarla aydınlatılması konusunda yetki almasını öngören teklif görüşüldü. Teklif hakkında açıklamada bulunan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Mecidiye Caddesi'nde bu çalışmayı yaptık ve bunun ilçe geneline yayılmasını istiyoruz. Yapılacak çalışma ile sokak ve caddelerimiz daha modern bir görünüm kazanacaktır. Bu konuda yetki Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu için bu teklifi hazırladık ve yetki almak istiyoruz.“ dedi. Oylamaya sunulan teklif oy birliği ile komisyon toplantısında kabul edildi.
 
Protokol camii ilkadım'a yapılacak

Komisyon toplantısında ayrıca, İlkadım ilçesinde afet riski olan alanların sınırlarının genişletilmesini öngören 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile 1/1000’lik uygulama imar planı teklifi de görüşüldü. Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile ikinci bulvar yolu arasında kalan bölümün kentsel dönüşüme tabi tutulmasını öngören teklif, toplantıda tartışmalara neden oldu. Teklif hakkında konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kentsel dönüşüm çalışma alanının genişletilmesinin nedenini sordu. Demirtaş, “Genişletilen alana Samsun’a yapılması planlanan protokol camiinin yapılacağını duyduk. Bu doğru mudur?“ dedi.
 
Çakır: "düşünce var ancak net değil"

Başkan Demirtaş’a cevap veren AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır ise kentsel dönüşüm çalışmalarının uzun soluklu işler olduğuna dikkati çekti. Hazırlanan imar planı çalışması ile Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile ikinci bulvar yolu arasında kalan bölümün kentsel dönüşüme tabi tutulacağını söyleyen Çakır, “Çalışma kapsamında Çıraklık Eğitim Merkezi oradan kaldırılacak. Protokol camiinin de oraya yapılması yönünde bir düşünce oldu, bu yönde bir çalışma var ancak netleşmiş bir durum yok.“ diye konuştu.
 
Belediye başkanlarından dönüşüm tepkisi

Diğer taraftan, teklif hakkında söz alan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, kentsel dönüşüm kaspamında yapılacak binalara verilen yükseklik haklarını eleştirdi. Başkan Burma, “Bu konuda yeni modellere ihtiyacımız var. Çeşitli alternatifler üzerinde durmak lazım. Bu bina yükseklikleri ile çağdaş konutlar oluşturamazsınız.” dedi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin ise gelecek nesillere yapılaşma anlamında iyi örnekler bırakılmadığını savundu. Tekin, “Binalara verilen yükseklikler adeta birer cinayettir. Bunun adı kentsel dönüşüm çalışması değildir.“ şeklinde konuştu. Komisyon toplantısında oylamaya sunulan teklif oy çokluğu ile kabul edildi.


Kaynak : Lojistik Hattı
 

 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr