Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BORUSANIN BALNAK’I SATIN ALMA FİKRİ VE 2022 HEDEFİ

BORUSANIN BALNAK’I SATIN ALMA FİKRİ VE 2022 HEDEFİ

BORUSANIN BALNAK’I SATIN ALMA FİKRİ VE 2022 HEDEFİ15.11.2012

Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, aşağıdaki iki soruyu yanıtladı: Borusan’ın Balnak’ı satın alma fikri kimden ne zaman doğdu ve nasıl gerçekleşti? Satın alma ile ulaşılan operasyonel büyüklükler ve hedefleriniz nedir?

Bilindiği üzere, Borusan Lojistik 4 – 5 yıllık stratejik planlar yaparak faaliyetlerini sürdürüyor. Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç’in verdiği bilgiye göre de, 2010 yılında, 2011 - 2015 stratejik planları hazırlarken bu konu gündeme geldi.

Devamını Gürgenç’in kendisinden dinleyelim:

“2010 yılında, 2011 - 2015 stratejik planımızı hazırlarken bu konuyu çok tartıştık. Bu tartışma sadece organik olarak mı büyüyeceğiz, yoksa satın alma da yapacak mıyız, sorusu ekseninde yürüdü. Sonuçta hızlı know - how transferi ve göreceli toplam maliyet avantajı nedeni ile güçlü bir markanın satın alınmasına karar verildi. Dolayısıyla bu arayışımızın yaklaşık iki yıl önce başladığını söyleyebiliriz. Bu süreç Balnak Lojistik'i satın almamızla sonuçlandı. Borusan Lojistik ve Balnak'ın farklı güçlü yönleriyle birbirini çok iyi tamamlayan bir yapısı olduğunu gördüğümüzde bu sektörel güç birliğini gerçekleştirmek için harekete geçmeye karar verdik.  Teklif verdikten ve ana hissedarlarla yaklaşık 3 ay kadar görüştükten sonra imzaları attık. Bu satın almanın Borusan Lojistik’in 2022 yılında dünya’nın ilk 10 kontrat lojistik şirketlerinden biri olma hedefi doğrultusunda önemli bir adım olduğuna inanıyoruz.” 
 
Satın alma ile ulaşılan operasyonel büyüklükler

Satın alma ile Borusan – Balnak’ın ulaştığı operasyonel büyüklükler hakkındaki sorumuzu da yanıtlayan Gürgenç; “Satın alma Rekabet Kurumu tarafından onaylandıktan sonra Borusan Lojistik, satış gelirleri açısından Türkiye lojistik sektörünün lider kuruluşu olacak. Hızlı tüketim, perakende, tekstil, otomotiv, kimya ve petrokimya gibi Türkiye’nin birçok lokomotif sektörüne hizmet sunan Balnak, 2011 yılında 200 milyon doların üzerinde ciro elde etti. Satın alma sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Borusan Lojistik ve Balnak Lojistik'in toplam gelirleri 2012 itibarı ile 600 milyon ABD doları seviyesine erişmiş olacak, 4 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak ve 10 binin üzerinde müşteri ile sektöre yön verecek. Bunların tümü sektörümüzde şu an için rekor seviyede büyüklüklerdir” dedi.

Borusan Lojistik’in 2022 hedefi:

Dünyanın en büyük 10 lojistik şirketinden biri olmak

Kaan Gürgenç, Borusan Lojistik’in 2022 hedefini; “dünyanın en büyük 10 lojistik şirketinden biri olmak” diye açıkladı.
 
Gürgenç, satın almanın tamamlanması ile Borusan Lojistik’in yurtdışında çok güçlü bir acente ağına sahip olarak, bölgesinin önde gelen küresel oyuncularından biri olma yönünde önemli mesafe kat edeceğinin altını çizdi.

Önümüzdeki yıllarda bu iki şirketin şimdiki toplam büyüklüğünden çok daha güçlü ve daha verimli bir şirket ortaya çıkacağını savunan Gürgenç, “Bu satın alma ile Borusan Lojistik'in stratejik büyümesi çok güçlü bir ivme kazandı. Hedefimiz 2022 itibarı ile dünyanın en büyük 10 lojistik şirketinden biri olmaktır.

Kaynak:Lojistik Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr