Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / BELÇİKA İLE TÜRKİYE ARASINDA ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ

BELÇİKA İLE TÜRKİYE ARASINDA ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ

BELÇİKA İLE TÜRKİYE ARASINDA ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ 08.11.2012

Deniz Ticareti Genel Müdürü Barış Tozar, Belçika’nın Flanders Bölgesi Başbakanı ve Belçika Ulaştırma Bakanı Kris Peeters ile görüştü. Görüşmede iki ülkenin denizcilik alanında işbirliğinin geliştirilmesi anlaşmasına varıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr. Barış Tozar, dün İzmir’de Belçika’nın Flanders Bölgesi Başbakanı ve Belçika Ulaştırma Bakanı Kris Peeters ile Belçika Flanders Bölgesi limanları Antwerp, Gent ve Zeebrugge limanlarının genel müdürleri ve denizcilik heyetleriyle ikili görüşmelerde bulundu.

Görüşmelere İzmir Liman Başkanı Güven Duran ve Deniz TicaretiGenel Müdürlüğü Uluslararası Denizcilik İşleri Dairesi Daire Başkanı Emre Dinçer’de katıldı. Yapılan görüşmelerde Türkiye ve Belçika’nın deniz ticaret hacmi ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar, İzmir’in kruvaziyer potansiyeli ve iki ülkenin denizcilik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik konular görüşüldü ve bu konularla ilgili atılacak adımlar kararlaştırıldı.

İki ülke heyetlerinin yaptığı görüşmelerin ardından Dr. Tozar’ın “sözleri yazıya dökelim” önerisi ile Flanders Bölgesi Başbakanı ve Belçika Ulaştırma Bakanı Peeters ile Türk ve Flanders limanları arasında özellikle Antwerp, Zeebrugge ve Gent limanları ile denizcilik hatlarının iyileştirilmesi, gemi inşa ve tamiri, (özellikle balıkçı gemileri), teknik uzman değişimi, liman işletmesi ve yönetimi ile denizcilik alanında ivedilikle bir denizcilik anlaşmasının imzalanması konularını ihtiva eden bir iyi niyet mektubu (Letter of Intent) imzalanmış ve görüşülen konuların hayata geçirilmesi için bir adım daha atıldı.

Peeters yapılan görüşmelerden duyduğu memnuniyeti belirterek Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr.Barış Tozar’a konukseverliğinden dolayı teşekkür etti. Peeters Türk Heyetini teknik görüşmelerin 2. adımı için Belçika Flanders bölgesine davet etti.

Kaynak:ulasimdaniletisime

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr