Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / BAKANDAN VAKFIKEBİRE YENİ LİMAN MÜJDESİ

BAKANDAN VAKFIKEBİRE YENİ LİMAN MÜJDESİ

BAKANDAN VAKFIKEBİRE YENİ LİMAN MÜJDESİ01.10.2012

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Vakfıkebir'de çok büyük bir liman yapacaklarını ve limana gümrük de getirmek suretiyle, toplamda yaklaşık 2 bin 500 kişilik istihdam edileceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Vakfıkebir'de  çok büyük bir liman yapacaklarını ve limana gümrük de getirmek suretiyle, toplamda yaklaşık 2 bin 500 kişilik istihdam edileceğini söyledi.

Trabzon ile ilgili yaptıkları çalışmaları değerlendiren Bakan Bayraktar, "Trabzon Türkiye'nin stratejik, jeopolitik, siyasi olarak en önemli illerinden biri. Bu gelişmişlikten payını almak durumunda ki biz bunu hem hükümet hem de bakanlığımız nezdinde sağlamak durumundayız ve de sağlıyoruz. Bu konuda çok ciddi projelerimiz var. Trabzon'da istihdamın, farklı turizm alanlarının artması ve Trabzon'u farklı şehir yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Tonya'da kurulacak çimento fabrikası istihdam adına atılan en önemli adım olacaktır. Vakfıkebir ilçemiz de buradan gerekli olan payı alacaktır" dedi.

Çimento fabrikasının 250 milyon dolarlık yatırımla kurulmasının planlandığını anlatan Bakan Erdoğan Bayraktar, Vakfıkebir'de de çok büyük bir liman oluşturacaklarını açıkladı. Limana gümrük de getirmek suretiyle, toplamda yaklaşık 2 bin 500 kişilik istihdam sağlayacaklarını aktaran Bayraktar, "Sadece fabrikada, gümrüklerde, limanda çalışan değil, oradaki beton santralleri sistemiyle ve kurulan diğer sistemlerle çok güzel bir yatırım yapmış olacağız" şeklinde konuştu.

Trabzon'un lojistik merkezi yapılması noktasındaki çalışmaların yanı sıra kenti bir eğitim üssü ve sağlık üssü yapmak için bugüne kadar iyi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bayraktar, "Hükümetimiz döneminde, 10 yıllık süre içinde Numune Hastanesi yenilendi, yine ağız ve diş sağlığı hastanesi kısa sürede yapılıp bitirilecek" diye konuştu.

Kaynak: Deniz Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr