Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / GÜNEY KORE TAŞIMACILIĞI ZOR DURUMDA

GÜNEY KORE TAŞIMACILIĞI ZOR DURUMDA

GÜNEY KORE TAŞIMACILIĞI ZOR DURUMDA24.09.2012

Dünya pazarlarında ekonomik kriz nedeniyle yaşanan ve giderek düşen taşımacılık oranları Güney Kore taşımacılık endüstrisini zora soktu.

Dünya pazarlarında ekonomik kriz nedeniyle yaşanan ve giderek düşen taşımacılık oranları Güney Kore taşımacılık endüstrisini zora soktu. Taşımacılık sektörü yetkilileri Güney Kore hükümetinden yerel taşımacılara yardım eli uzatılmasını istedi.

Güney Kore Armatörler Birliği Başkanı Lee Jong Chul “Yerel taşıyıcıların karşıkarşıya olduğu bu sert nakit döngüsünü kırmak gerekli. Taşımacılık endüstrisi ekonomik döngüye karşı son derece hassas, bu da taşımacılık firmalarının finansal destek olmadan kurtulamayacakları manasına gelir” dedi.

Hyundai Merchant Marine ve STX Pan Ocean’ında içinde bulunduğu Güney Kore’nin bir çok taşımacılık firması, 2012 yılının ikinci yarısında düşük taşımacılık oranları ve giderek düşen ticari hacim nedeniyle büyük zararyaşadı. Yalnızca Güney Kore’nin en büyük konteyner taşımacılığı şirketi olan Hanjin Shipping ikinci yarıda gelişme göstererek 6 çeyreklik kaybetme serisini durdurdu.

Güney Kore deniz taşımacılığı endüstrisi ayrıca Japon şirketlerin de içinde bulunduğu yabancı rekabetin Ekim 2012 tarihinde başyalacak olan taşımacılık ihalelerinden yasaklanmasını istedi.

Kaynak:Deniz Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr