Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / AIREX 6 EYLÜL’DE 9. KEZ BAŞLIYOR

AIREX 6 EYLÜL’DE 9. KEZ BAŞLIYOR

AIREX 6 EYLÜL’DE 9. KEZ BAŞLIYOR 04.09.2012

Airex İstanbul uluslararası sivil havacılık ve havalimanları fuarı 6 Eylül’de, İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda kapılarını 9. kez ziyarete açıyor. 9 Eylül Pazar gününe kadar açık kalacak
 
Sivil Havacılığımızın son 10 yılda tüm unsurları ile birlikte yükselişi, gerek havacılık gerekse havalimanları endüstrisinde Türkiye’nin, dünya’nın en önemli pazarlarından biri haline gelmesi, havacılıkta 2023 yılı hedefleri ve bu yolda yan sanayinin yeniden şekillendirilmesi ve İstanbul’un gerçek anlamda uluslararası bir havacılık merkezi olması, AIREX İSTANBUL’un katılımcı sivil uçak sayısı bakımından dünyanın en büyük fuarlarını bir kez daha geçmesini sağladı.

1996’dan beri 16 yıldır; her iki senede bir düzenlenen AIREX ISTANBUL, Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı; 6 Eylül’de, İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda kapılarını 9. kez ziyarete açıyor. 9 Eylül Pazar gününe kadar açık kalacak fuar, dünyanın en önemli sivil havacılık platformları arasında yer alıyor.


Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin desteğinde; Türk Hava Yolları, TAV Havalimanları Holding ve Türk Hava Yolları Teknik sponsorluğunda düzenlenen organizasyon; 50’nin üzerinde bölgesel ve uzun menzilli yolcu uçağı, özel iş jeti ve yeni nesil sportif hava aracını ziyaretçilerle buluşturacak.
 
İlk kez 1996 yılında düzenlenen ve her iki yılda bir yapılan AIREX İSTANBUL, katılımcı profili itibarı ile “sivil havacılık ve havalimanları” endüstrilerinin her ikisini de kapsayan dünyadaki tek fuar olma özelliğini taşıyor.
 
Fuara 30 ülkeden 150’nin üzerinde firma katılıyor.


Yerli yabancı kayıt yaptıran hava fotoğrafçısı sayısı 120’nin üzerinde.
 
Türk Hava Yolları ve Türk Teknik’in teşvikleri ile bu yıl ilk kez fuara katılan küçük yerli üreticilerimiz de dünya havacılık devleri ile sıcak temas kurma ve iş yaratma imkanları arayacak.
 
Uçuş eğitim okulları ile üniversitelerin havacılıkla ilgili bölümleri, havacılığa gönül veren gençlerle yine bu platformda buluşacaklar.
 
Türk Hava Yolları’nın çizdiği yeni vizyon paralelinde fuar 2014 yılından itibaren “ISTANBUL AIRSHOW” ve havacılık endüstrisi tedarik zinciri platformu adı altında düzenlenecek.
AIREX İSTANBUL’da; yolcu uçaklarından, iş jetlerine, helikopterlerden, hava ambulans araçları, sportif uçaklar ve ultralightlara kadar tüm hava araçları; uçak motorları, seyrüsefer ve uçuş kontrol sistemleri, simülatörler; yer, kargo, yolcu, ve bagaj sistem ve ekipmanları, apron ve terminal sistemleri; havalimanı güvenlik ve entegrasyon sistemleri; havalimanı tasarım ve inşaatı; havalimanı ve terminal işletmecileri; hava yolları, charter ve hava taksi işletmeleri; havacılık kulüp ve meslek kuruluşları yer alıyor.
 
Ziyaret Saatleri
 
AIREX 2010 açılıs töreni 9 Eylül 2012 Persembe günü saat 10:30’da, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Sayın Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleştirilecek ve aynı gün saat 13:00’da ziyaretçilere açılacak.
 
Tüm sektörün ve meraklıların ilgisini çeken AIRBUS A380’nin açılış günü saat 11:00’de gelmesi ve aynı akşam saat 19:00’da ayrılması planlanıyor.
 
Fuar; 6-7 Eylül tarihlerinde profesyoneller, endüstri çalışanları, ilgili öğrenciler ve fotoğrafçılar, 8-9 Eylül tarihlerinde ise tüm havacılık meraklılarına açık olacaktır.
 
Fuar; Cuma ve Cumartesi günleri 10:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
9 Eylül Pazar günü ise saat 15:00’de; 2014’de, bu kez İSTANBUL AIRSHOW adıyla, tekrar buluşmak üzere kapanacak.
 
Fuar’a nasıl gideceksiniz?


Genel Havacılık Apronu girişi Florya tarafında Fabrikalar Caddesi üzerinde Polis Akademisi’ni geçtikten sonra sağ tarafta.
 
Atatürk Havalimanı Metro Durağı’ndan, fuar süresince saat 09:30’dan başlayarak, saat 16:00’ya kadar her saat başı; fuar alanından yine Atatürk Havalimanı Metro Durağı’na, saat 11:00’den başlayarak, saat 16:30’a kadar otobüs seferleri düzenlenecektir. Ziyaretçilerden bu hattı kullanmaları ve mümkün olduğu kadar özel araçlarıyla alana gelmemeleri rica ediliyor.

Kaynak: Lojistik Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr