Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / 7 BİN GEMİ ADAMI ARANIYOR

7 BİN GEMİ ADAMI ARANIYOR

7 BİN GEMİ ADAMI ARANIYOR29.08.2012

DTO İzmir Şubesi Başkanı denizcilik sektöründe eleman sıkıntısı yaşandığını öne sürdü. 

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, denizcilik sektöründe 7 bin civarında gemi adamı açığı olduğunu belirterek bu kapsamda lise öğrencilerine yönelik "kariyer planlama seminerleri" düzenleyeceklerini bildirdi.

DTO İzmir Şubesi'nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısında konuşan Dologh, sektörde eğitimli personel açığının sözkonusu olduğunu ifade etti.

Dologh, şöyle konuştu: "Türk denizcilik sektöründe yaklaşık 7 bin gemi adamına ihtiyaç var. En çok ihtiyaç duyulan alanlar ise kaptan, başmühendis, güverte ve makine zabitleri. Gemi personeli açığının kapatılması için bu alanda yüksek eğitim veren üniversite, yüksekokul ve orta kademe eğitim kurumlarının sayı ve kapasitesinin artırılması gerekiyor.

Oda olarak bu ihtiyacı görerek bir eğitim çalışmasına başladık. Proje kapsamında İzmir'de lise çağındaki öğrencilere kariyer planlama semineri verilecek. Gençlerin mesleklerini seçerken denizciliği de dikkate almasını sağlamak amacıyla sektör temsilcilerinin katılacağı bilgilendirme toplantıları organize edilecek. Projemizi İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sunduk. Hedefimiz önümüzdeki eğitim öğretim döneminde seminerlere başlamak."

Kaynak: Dünya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr