Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ÇELEBİ, ACTERA GROUP İLE GÖRÜŞÜYOR

ÇELEBİ, ACTERA GROUP İLE GÖRÜŞÜYOR

ÇELEBİ, ACTERA GROUP İLE GÖRÜŞÜYOR09.08.2012

Çelebi, Türkiye'deki yatırımlara odaklanmış özel sermaye fonu yönetim şirketi Actera Group’la Holding ve Hava Servisi A.Ş.'deki hisseleri hakkında görüşüyor.

Çelebioğlu Ailesi, kendilerine ait Çelebi Havacılık Holding A.Ş.ve Çelebi Hava Servisi A.Ş.'deki hisseleri ile ilgili Türkiye'deki yatırımlara odaklanmış özel sermaye fonu yönetim şirketi olan Actera Group ile görüşüyor.

Çelebioğlu Ailesi, kendilerine ait Çelebi Havacılık Holding A.Ş. ve Çelebi Hava Servisi A.Ş.'deki hisseleri ile ilgili Türkiye'deki yatırımlara odaklanmış özel sermaye fonu yönetim şirketi olan Actera Group ile görüşüyor.

Çelebi Grubu'nun havacılık sektörüne ilişkin yurtiçinde ve yurtdışında büyümeye yönelik stratejik planı çerçevesinde gerçekleştirilen görüşmeler, "Çelebioğlu Ailesi'ne ait, Çelebi Havacılık Holding A.Ş. sermayesini oluşturan hisselerin yüzde 99,99 ve Çelebi Hava Servisi A.Ş. sermayesinin oluşturan hisselerin yüzde 22.63'ünün; sermayesi, oy hakları ve yönetim kontrolünün, Türkiye odaklı en büyük özel sermaye yatırım şirketi Actera Group ve Çelebioğlu Ailesi tarafından eşit bir şekilde paylaşılacağı bir şirkete devri"ni kapsıyor.

Görüşme, Çelebi Hava Servisi A.Ş.'nin dün KAP'a yaptığı "Hisse devrine ilişkin Actera Group ve Çelebioğlu Ailesi arasında bağlayıcı olmayan niyet mektubu imzalanması" ile ilgili açıklama ile duyuruldu. Çelebi Hava Servisi A.Ş.'nin görüşmelerle ilgili 07.08.2012 tarihli KAP açıklaması ise şu şekilde:

"Çelebi Havacılık Holding A.Ş. ("Holding") hakim ortağı durumunda bulunan Çelebioğlu ailesi (Can Çelebioğlu, Canan Çelebioğlu Tokgöz ve Engin Çelebioğlu) ("Aile") tarafından yapılan bilgilendirmeye göre; Grubumuzun havacılık sektörüne ilişkin yurtiçinde ve yurtdışında büyümeye yönelik stratejik planı çerçevesinde; Aile'ye ait, Holding sermayesini oluşturan hisselerin yüzde 99,99 ve Çelebi Hava Servisi A.Ş sermayesinin oluşturan hisselerin yüzde 22.63'ünün, sermayesi, oy hakları ve yönetim kontrolünün, Türkiye odaklı en büyük özel sermaye yatırım şirketi Actera Group ve Aile tarafından eşit bir şekilde paylaşılacağı bir şirkete devri konusunda bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzalanmıştır."

Kaynak: Hava Kargo Türkiye

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr