Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / ALİAĞA’DA LİMAN DENETİMLERİ HIZ KESMİYOR

ALİAĞA’DA LİMAN DENETİMLERİ HIZ KESMİYOR

ALİAĞA’DA LİMAN DENETİMLERİ HIZ KESMİYOR08.08.2012

Aliağa'da işletme izni yada geçici işletme izni bulunan tesislere Aliağa Liman Başkanlığı tarafından Temmuz ayı boyunca program dışı denetim gerçekleştirildi.

Kıyı Tesislerine İşletme İzni Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" kapsamında, liman tesislerinin yoğun olarak bulunduğu Aliağa'da işletme izni yada geçici işletme izni bulunan tesislere  yönelik olarak Aliağa Liman Başkanlığı tarafından Temmuz ayı boyunca program dışı denetim  gerçekleştirildi.

Denetimlerde ilgili yönetmelik gereklerinin sağlanıp sağlanmadığı kontrol edilirken,  buna yönelik hazırlanan raporlar değerlendirilmek üzere Deniz ve İçsular Genel Müdürlüğüne gönderildi.

Aliağa Limanı halen gemi trafiği ve tonajı açısından ülkemizin en önemli liman bölgelerinden biri ve  yapılacak yatırımlar açısından da dikkat çekiyor.

Özellikle önümüzdeki dönemde PETKİM tarafından yapılacak rafineri, enerji satrali ve konteyner  terminali projesi ile Çandarlı’ya yapılmakta olan dünyanın en büyük konteyner terminallerinden birinin de bu bölgede faaliyete geçmesi bekleniyor.

Kaynak: Denizhaber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr