Anasayfa / Sektörel / Duyurular / Genel / UTİKAD "B2C E-Ticaretin Kolaylaştırılmasına ve Hacminin Artmasına Yönelik İyileştirici Öneriler" Raporunu Yayınladı

UTİKAD "B2C E-Ticaretin Kolaylaştırılmasına ve Hacminin Artmasına Yönelik İyileştirici Öneriler" Raporunu Yayınladı

Sayı: 2022/066
Tarih: 27.01.2022
Sayın Üyemiz,

UTİKAD, 2019 yılında yayınlanan "Türkiye'de E-Ticaret ve E-İhracat Gelişim Potansiyeli ve Lojistik Süreçler" raporunun ardından e-ticaret sektöründeki durumun güncel veriler ile aktarıldığı "B2C E-Ticaretin Kolaylaştırılmasına ve Hacminin Artmasına Yönelik İyileştirici Öneriler" raporunu yayınlamıştır.

UTİKAD İnovasyon ve E-Ticaret Odak Grubu'nun sürdürdüğü çalışmalar doğrultusunda UTİKAD Sektörel İlişkiler Müdürü Ezgi Demir tarafından hazırlanan raporun amacı önceki raporlarda gündeme getirilen ve halen varlığını sürdüren e-ticaret sektöründeki sorunlara ve bunların yanı sıra sektörün karşılaştığı bir takım yeni zorluklara yönelik öneriler sunmaktır.

Dünyada ve Türkiye’de e-ticaretin güncel durumunun ve e-ticarette yaşanan son gelişmelerin yer aldığı raporda sektörün karşı karşıya kaldığı sorunlar ile alakalı çeşitli görüşler alınmış ve bu görüşler doğrultusunda çözüm önerileri geliştirilmiştir. Yine bu süreçte ulusal/uluslararası alanda e-ticaret ile ilgili raporlar ve istatistikler taranmış ve güncel gelişmeler takip edilmiştir.

Firmaların nihai tüketiciye ulaşma noktasında yaşadıkları sorunların ve e-ticaretin gelişimine engel olan süreçlerin ortaya konulduğu rapor ile belirlenen somut çözüm önerileri doğrultusunda e-ticaretin payının sadece İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropol kentlerimizde değil, Türkiye’nin her yerinde artırılması ve geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Rapor ile, talep edilen kolaylaştırma ve iyileştirmelere ek olarak "Bütünleştirici Öneriler" ve "E-Ticaretin Gelişmesini Destekleyici Altyapı Önerileri" belirlenmiştir.

"B2C E-Ticaretin Kolaylaştırılmasına ve Hacminin Artmasına Yönelik İyileştirici Öneriler" raporuna https://www.utikad.org.tr/UTIKAD-Raporlari adresinden de ulaşılabilmektedir.

Söz konusu raporu ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr