Anasayfa / Sektörel / Duyurular / Genel / UTİKAD "Türkiye'de Transit Taşımacılık: Gelişim Alanları" Raporunu Yayınladı

UTİKAD "Türkiye'de Transit Taşımacılık: Gelişim Alanları" Raporunu Yayınladı

Sayı: 2020/501
Tarih: 21.08.2020
Sayın Üyemiz, 

UTİKAD, 2019 yılında yayınladığı Lojistik Sektörü Raporu sonrasında sektörel raporlarına bir yenisini daha ekleyerek "Türkiye'de Transit Taşımacılık: Gelişim Alanları" raporunu yayınlamıştır.

UTİKAD Transit Taşımacılık Odak Grubu çalışmaları doğrultusunda UTİKAD Sektörel İlişkiler Departmanı tarafından hazırlanan raporun amacı transit taşımacılığın Türkiye'deki mevcut durumunu incelemek, darboğaz yaratan noktaları tespit ederek bunların giderilmesine yönelik öneriler sunmaktır.

Söz konusu raporda transit taşımacılığın tanımı yapılarak, Türkiye'de transit taşımacılığı düzenleyen mevzuata ve uygulamalara yer verilmiştir. Raporda ayrıca Türkiye'nin entegre olduğu taşımacılık koridorları ile Türkiye'yi transit taşımacılık alanında avantajlı kılacak altyapı yatırımları ve projelerine değinilmiştir. Türkiye'nin uluslararası transit taşımacılıkta daha rekabetçi koşullara sahip olmasını sağlayacak gelişim alanları tespit edilerek bu alanlara yönelik önerilere yer verilen raporda UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Gümrük ve Antrepo Çalışma Grubu Başkanı Berna Akyıldız tarafından Dubai'ye yapılan saha ziyaretinde elde edilen veriler incelenmiştir.

"Türkiye'de Transit Taşımacılık: Gelişim Alanları" raporuna https://www.utikad.org.tr/UTIKAD-Raporlari adresinden de ulaşılabilmektedir.

Söz konusu raporu ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr