Anasayfa / Sektörel / Duyurular / Genel / Türkmenistan Üzerinden Yapılan İhracatlar İçin Bilgilendirme

Türkmenistan Üzerinden Yapılan İhracatlar İçin Bilgilendirme

Sayı: 2020/186
Tarih: 27.03.2020
Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından "Türkmenistan Üzerinden İhracat" konulu bir duyuru yapılmıştır.

T.C. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü'nden T.C. Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda Türkmenistan tarafından yabancı uyruklu taşıt sürücülerinin ülkeye girişine izin verilmediği, bu durumun da ülkemizin ihracat ürünlerinin Türkmenistan'a ya da Türkmenistan üzerinden diğer ülkelere ulaştırılması konusunda sorunlar yaşanmasına sebebiyet verdiği belirtilmiştir.

Duyuruda ayrıca Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı kullanılmak suretiyle demiryolu ile eşya taşımacılığı yapıldığını, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından eşya taşımacılığı için günde 3 tren olarak yapılan yük taşımacılığı kapasitesinin artırılmasının da mümkün olduğu bildirilmiştir.

Bu doğrultuda gerektiğinde Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ile istişarede bulunarak başta ihracat eşyası olmak üzere Türkmenistan'a ya da Türkmenistan üzerinden diğer ülkelere sevk edilmek istenilen eşyanın Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nı kullanılmak suretiyle demiryolu ile taşınmasının mümkün bulunduğu belirtilmiştir.

Söz konusu duyuruyu ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr