Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / “KARGOYA BİR DÜZEN GETİRİLMELİ"

“KARGOYA BİR DÜZEN GETİRİLMELİ"

“KARGOYA BİR DÜZEN GETİRİLMELİ13.07.2021
İstanbul'da e-ticaret yapan işletme sayısı, geçtiğimiz yıl yüzde 235 artarak 106 bin 54'e ulaştı. Türkiye'de e-ticaret yapan işletmelerin yüzde 43'ü megakentte faaliyet gösteriyor. Pandemi döneminde artan e-ticaretle birlikte en büyük sorunun kargo taşımacılığında yaşandığını belirten sektör temsilcileri, "Lokal kargo firmalarının kurulmasıyla birlikte rekabet de arttı. Kargoya bir düzen getirilmeli" talebinde bulundular.

628 bin üyesi olan İTO'nun Elektronik Ticaret İhtisas Komitesi, sektörün sorunlarım değerlendirmek ve çözüm geliştirmek için ikinci toplantısını düzenledi. Toplantı, İTO Yönetim Kurulu Üyeleri Münir Üstün ve Levent Taş başkanlığında, TOBB İKGK Başkam ve İTO Meclis Üyesi Hatice Kal, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Genel Müdürü İbrahim Elbaşı, İTO meclis ve komite üyeleri, İl Ticaret Müdürlüğü yetkilileri ve sektör mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan İTO Yönetim Kurulu Üyesi Levent Taş, sektörün sorunlarını çözmek için düzenli olarak bir araya geleceklerini söyledi, ikinci toplantının başkanlığını üstlenen İTO Yönetim Kurulu Üyesi Münir Üstün ise salgın döneminde piyasaları domine eden e-ticaretin, pandemi sonrasında da tüketicilerin vazgeçilmezi olacağım belirtti. Üstün, "Pandemiyle birlikte birçok firma e-ticaretle tanışmak zorunda kaldı ve faydalanın da gördü. Bu süreçten sonra sektörün mevcut ve olası sorunlarım bertaraf edip İstanbul'un e-ticaretteki payım daha da yükseltmeliyiz" dedi.

Pandemi döneminde e-ticaretle birlikte kargo firmalannın yükünün arttığına dikkat çeken sektör temsilcileri, "Kargo firmaları birçok yönden pandemiye hazırlıklı yakalandı. Özellikle yurt dışında da faaliyet gösteren firmalar, bu dönemde iç piyasayı da iyi yönetti, e-ticaretin payı bu kadar artmışken kargo sektörüne bir düzen getirilmeli" önerisinde bulundu. Kontrollü teslim İl Ticaret Müdürlüğü yetkilileri de kargo firmalarından kaynaklı ayıplı mal şikâyetlerinin arttığını belirterek, şunları dile getirdi: "Kargo firmalarıyla ortak yürütülecek 'kontrollü I teslim al' uygulaması, sorunu tamamen ortadan kaldıracak. Elektronik ürünlerde bunun kesinlikle yapılması gerekir."

Hasan Karakurt

Kaynak: www.transmedya.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr