Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / TRANSORIENT TÜRKİYE’NİN “EN İYİ YÖNETİLEN ŞİRKETLERİ” LİSTESİNDE!

TRANSORIENT TÜRKİYE’NİN “EN İYİ YÖNETİLEN ŞİRKETLERİ” LİSTESİNDE!

TRANSORIENT TÜRKİYE’NİN “EN İYİ YÖNETİLEN ŞİRKETLERİ” LİSTESİNDE!09.12.2019
Deloitte Private tarafından 20 ülkede uygulanan ve geçen yıl Türkiye'de ilki düzenlenen En İyi Yönetilen Şirketler (Best Managed Companies) programının 2019 yılı kazananları belli oldu.
Programa başvuran şirketler, Ümit Boyner başkanlığındaki jüri heyeti tarafından titizlikle incelendi ve 15 şirket ödüle layık görüldü. Lojistik alanında faaliyet gösteren Transorient, Türkiye'nin “En İyi Yönetilen Şirketi” unvanını almaya hak kazandı.

İyi yönetildiği tescillenen şirketler, 11 Kasım'da İstanbul Shangri-La Otel'de düzenlenen gala gecesinde ödüllerini aldılar.
20 ülkede uygulanan ve Türkiye'de ikinci kez düzenlenen program kapsamında, beş yaşından büyük, 25 ve üzeri çalışanı olan, kontrolü Türkiye'de kurulu şirket veya T.C. vatandaşı şahıslara ait olan ve halka açık olmayan şirketler, Deloitte koçları tarafından derinlemesine incelendi. Bu inceleme sonucunda,başvuran 95 şirketten 37'si finalist olarak jüri karşısına çıktı. Logo Yazılım'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen programda Koç Üniversitesi akademik destekçi, Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası (BCCT), Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (Türkonfed) ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ise iş ortakları
olarak destek verdi.

Aday şirketlerin değerlendirmesinde, Ümit Boyner'in başkanlığını üstlendiği jüride Ali Sabancı, Batu Aksoy, Ebru Özdemir, Hamdi Akın, M. Buğra Koyuncu, Orhan Turan, Umran İnan ve Zeynep Bodur Okyay yer aldı. Strateji, yetkinlik ve inovasyon, kültür ve adanmışlık, yönetişim ve finansallar olmak üzere dört ana başlıkta incelenen 37 şirketin 15'i ‘En İyi Yönetilen Şirketler' unvanını almaya hak kazandı.

1961 yılından bu yana faaliyet gösteren Transorient'in ödülünü Yönetici Ortaklar Nil Tunaşar ve Can Pakyürek Deloitte Private Türkiye Lideri Ali Çiçekli'den aldı. Can Pakyürek konuşmasında; “Otuz yıl önce gururla devraldığımız firmamızı hayallerimizdeki gibi kurgulayıp günümüze taşıdık. Bugün aldığımız bu onur verici ödül doğru kararlar ile hareket ettiğimizin en iyi göstergesi oldu. Bu süreçte hep yanımda olan ortağıma, aileme, Transorient Çalışanlarına, tüm dostlarıma, rakiplerime, burada olmamıza vesile olan Deliotte ve bize bu ödülü layık gören jüri üyelerine teşekkür ederim. Hedefimiz lojistik sektöründe özel ve yenilikçi hizmetler oluşturarak değer yaratmayı sürdürmek ve firmamızı gelecek yüz yıla taşımaktır'' dedi.

Kazanan şirketlerin öne çıkan özellikleri

Değerlendirme sürecinin sonunda kazanan şirketlerin sahip olduğu ortak özellikler şu şekilde:
• Aile üyelerinin ve profesyonellerin de dahil edildiği, kapsayıcı bir yönetim yapısı
• Katılımcı bir süreç sonrasında oluşturulmuş güçlü bir strateji
• Strateji ile uyumlu hedeflerin belirlenmesi ve şirketin her kademesine yayılarak uygulanması
• Güçlü bir finansal yapı ve raporlama altyapısına sahip olunması
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr