Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ALIŞAN LOJİSTİK AR-GE’DE SEKTÖRE ÖNCÜLÜK EDECEK

ALIŞAN LOJİSTİK AR-GE’DE SEKTÖRE ÖNCÜLÜK EDECEK

ALIŞAN LOJİSTİK AR-GE’DE SEKTÖRE ÖNCÜLÜK EDECEK28.01.2019Alışan Lojistik, 2018'i %40 gibi ciddi bir büyümeyle kapattı. Geçen iki yılda Ar-Ge alanına ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Alışan Lojistik İcra Kurulu Üyesi Ayhan Özekin, “Hayata geçirdiğimiz Ar-Ge merkezlerimiz ile sektöre yön verme iddiasındayız” dedi.  

Alışan Lojistik, son yıllarda yakaladığı büyüme trendini 2018'de de devam ettirdi. Alışan Lojistik İcra Kurulu Üyesi Ayhan Özekin, tehlikeli madde lojistiğiyle ilgili bilgi, tecrübe ve kapasite anlamında lojistik pazarının öncü kuruluşlarından biri olarak, yaklaşık %40 seviyelerinde bir büyüme oranı ile 2018'i tamamladıklarını söyledi. 2018 yılının şirketleri açısından oldukça verimli geçtiğinin altını çizen Ayhan Özekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süreçte uluslararası taşımacılık, yurt içi dağıtım, depo antrepo operasyonları, likit ve enerji lojistiği, intermodal taşımacılık operasyonları ile bunlara bağlı katma değerli hizmetler ürettik. Entegre lojistik hizmetleri alanında saygın konumumuzu koruduk. Uluslararası taşımacılık sektöründe 1985 yılından bu yana, müşteri odaklı hizmet anlayışımız, yaratıcı çözümlerimiz, teknoloji ve insan kaynakları yatırımlarımız ile güven ve kaliteye dayalı hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Sektördeki 33. yılımızda global pazar ihtiyaçları doğrultusunda yapılanmamızı güncel tuttuk ve konularında uzman ekibimizle müşterilerimizin ihtiyaç duydukları tüm kanalları en pratik çözümlerle sunmaya devam ettik.”
 
GELECEĞE YATIRIM YAPIYOR

Ayhan Özekin, 2018'in Ar-Ge alanına yaptıkları yatırım açısından da önemli olduğunu söyledi. Bu alana yönelik 2017 yılında başlattıkları yatırımları 2018'de geliştirerek devam ettirdiklerini vurgulayan Özekin, “Ar-Ge çalışmaları kapsamında firmamızın sahip olduğu inovatif yaklaşım ile tüm iş süreçlerimizi dijitalleştirmeyi ve eş zamanlı olarak müşterilerimize yaşattığımız deneyimleri ve mobilleştirme olanaklarını geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu çalışmaların, geleceğin Alışan Lojistik'ini yaratmada en büyük gücümüz olacağına inanıyoruz. Endüstri 5,0'a giden yolda, Ar-Ge ve inovasyon kavramları üzerinde sıklıkla durduğumuz konuların başında geliyor. Hayata geçirdiğimiz Ar-Ge merkezlerimiz ile sektöre yön verme iddiasındayız. Ar-Ge merkezlerimiz bünyesinde gerçekleştireceğimiz projeler ile aynı zamanda sektörün kaynak ve süreçlerini optimize etmeyi ve küresel çapta sürdürülebilirliği sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
 
Ayhan Özekin, şirketin 2019 hedefleri arasında İç Anadolu'nun oldukça önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Bu bölgede konumlanış birçok büyük ve modern sanayi kuruluşunun en yakın partneri olarak bulunmak ve lojistik alanındaki birikimleriyle bölge ekonomisine değer katmak istediklerinin altını çizen Alışan, “Bu anlamda önümüzdeki dönemde de çalışmalarımızı bu yönde sürdüreceğimizi belirtebiliriz. Konya'da devreye aldığımız Ar-Ge merkezimizin de bu yönde yaptığımız çalışmalara ivme kazandıracağına inanıyoruz” diye konuştu.
 
SEKTÖR BÜYÜK DEĞİŞİM İÇİNDE

Lojistik sektörünün oldukça hızlı ilerlediğini ve ileride büyük değişime uğrayacağına dikkat çeken Ayhan Özekin, sektöre ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Gelişen teknoloji, ticari ağın çeşitliliği ve artan hızı, özellikle son yıllarda Türk taşımacılık ve lojistik sektörünün farklı ihtiyaçlara çözüm üretme becerisini geliştirdi. Ülkemizde özellikle enerji, inşaat ve sanayi sektörleri bu tip projeler üretmeye oldukça elverişli alanlar. Günümüzde sektörün altyapı ve kapasitesinin, yurtiçi ve yurtdışı talepleri karşılayabilecek yeterliliğe sahip olduğuna inanıyoruz. Ancak yine de 2023 hedeflerine giden yolda artacak ve çeşitlenecek daha büyük projeler için yatırımlar gerekiyor. Avrupa ülkeleri kadar, Ortadoğu, Arap Yarımadası ve Afrika ülkeleri de yatırımlarında ülkemizden lojistik ortak seçiyor. Bu veriler ışığında proje lojistiğinin geleceği hakkında olumlu bir izlenimimiz olduğunu belirtebiliriz. Alışan Lojistik olarak global pazar ihtiyaçları doğrultusunda yapılanmamızı güncel tutarak, konularında uzman ekibimizle, müşterilerimizin ihtiyaç duydukları tüm kanalları en pratik ve yenilikçi çözümlerle sunmayı hedefliyoruz. Lojistik sektörü, kendi iç dinamiklerinde yenilenmeye dönük olarak farklı iş stratejileri geliştiriyor. Büyük şirketler lojistikle ilgili yeni önlemlere ve iş alanlarına geçiş yapıyor. Dünya çapında hizmet veren büyük şirketler, lojistik hizmetlerini kendi bünyelerinde gerçekleştirmeye başladı. Lojistik sektörü bu gelişmeler karşısında etkin davranarak birbirinden farklı ürün özelliklerine ve yeni teknolojilerle belirlenecek yeni iş yapma yöntemlerine uygun iş süreçlerine yöneliyor. Endüstri 5.0 dijitalleşme ile birlikte geliyor. Ticaret bu durumdan oldukça fazla etkileniyor. Sektör, ileride büyük değişime uğrayacak. Buna göre çözümler üreten firmalar, fırsatları en iyi şekilde değerlendirebilir.”

Kaynak: lojistikhatti.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr