Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / SNCF-GEODİS, CEVA’YI BÜNYESİNE KATIYOR

SNCF-GEODİS, CEVA’YI BÜNYESİNE KATIYOR

SNCF-GEODİS, CEVA’YI BÜNYESİNE KATIYOR19.09.2017

Fransız ekonomi gazetelerinden Lettre de l'Expansion ve Transportfino.fr internet sitesinde yayınlanan haberlere göre, SNCF Logistics ve ana iştiraki Geodis’in küresel nakliye ve lojistik grubu CEVA Lojistik'i satın alıyor.

Avrupa lojistik sektöründe birleşme ve satın alımlar hız kesmiyor. Fransız ekonomi gazetelerinden Lettre de l'Expansion ve Transportfino.fr internet sitesinde yayınlanan haberlere göre, Fransa’nın öncü lojistik şirketlerinden SNCF Logistics ve ana iştiraki Geodis’in küresel nakliye ve lojistik grubu CEVA Lojistik'i satın alıyor.

SNCF yetkilileri Fransız medyasında yer alan satın alım haberlerini TransportInfo.com sitesine doğrularken, CEVA Lojistik tarafı konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.

Fransız medyasında yer alan haberlerde, SNCF Lojistik'in bağlı olduğu kamu şirketi Fransız demiryollarının şubesi olan SNCF Mobilités'in Fransız makamlarına, CEVA'nın satın alımını finanse etmesine izin vermek için borç tahsisatını 2.5- 3 milyar euro düzeyinde artırmak için ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor.

Transportfino.com internet sitesine göre SNCF ayrıca, CEVA’nın satın alımı için kaynak yaratmak amacıyla SNCF Logistics'in otomotiv lojistik kolu olan STVA'yı satışa çıkardı. 

SNCF Logistics'in CEO'su Alain Picard, bu yaz başında bir grup seminerinde yaptığı açıklamada, grup şirketlerinden Geodis'in ABD, Almanya ve Asya'daki coğrafi konumunu güçlendirecek şirketleri satın almayı hedeflediklerini bildirmişti.  Picard’ın amacı SNCF Lojistik'i, Çin başta olmak üzere dünyadaki beş lider taşımacılık ve lojistik grubundan biri haline getirmek.

Öte yandan, bu yaz başında fransız medyasında borç yükünü çevirmekte zorlanan CEVA’nın yatırım fonu Apollo’ya satılacağı yönünde haberler yayınlanmıştı. Haberlerde ayrıca Alman Kühne + Nagel’in ve XPO Logistics’in CEVA’nın potansiyel alıcıları olarak ismi geçmişti. 

Mustafa Salih

Kaynak: lojiport.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr