Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ALIŞAN’IN LOKOMOTİFİ TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI

ALIŞAN’IN LOKOMOTİFİ TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI

ALIŞAN’IN LOKOMOTİFİ TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI21.08.2017Alışan Lojistik, tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığı sektöründe büyümeye ve bu alanı büyütmeye devam ediyor. Türkiye’de kimya sektöründe faaliyet gösteren büyük sanayi kuruluşlarının uluslararası nakliye konusunda tercih ettiği en önemli lojistik firmalarından biri olduklarının altını çizen Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, mevcut ve gelecekteki yatırım planlarını da tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığının tüm boyutlarını dikkate alarak planladıklarını aktarıyor.

Alışan Lojistik, tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığı konusunda nasıl bir yapılanmaya sahip?

Alışan Lojistik, kurulduğu günden bu yana birçok sektörün yanı sıra ağırlıklı olarak kimya ve hızlı tüketim malları (FMCG) sektörüne hizmet vermeye devam etmektedir. Bu sebeple, kimya sektörünün en önemli başlıklarından biri olan tehlikeli kimyasalların elleçlenmesi, taşınması ve depolanması konusunda çok ciddi bir uzmanlığı, altyapısı ve başarılı bir çalışma modeli bulunmaktadır. Bu anlamda Alışan, tehlikeli madde lojistiği ile ilgili bilgi, tecrübe ve kapasite anlamında Türkiye’nin lider firmalarından biri olarak çalışmalarına devam etmektedir.

2001 yılından itibaren tüm süreçlerini ADR mevzuatına göre yöneten Alışan Lojistik, Türkiye’de başta kimya sanayi olmak üzere birçok alanında faaliyet gösteren; birçok büyük sanayi kuruluşunun uluslararası nakliye konusunda tercih ettiği en önemli lojistik firmalarından biridir. Alışan Lojistik’in araç parkının gıda ve benzeri özel uygulaması olan araçları hariç diğer tüm araçları tehlikeli madde taşımacılığına uygundur. Ulaştığı 450 adet öz mal araç filosunu ihtiyaçlar doğrultusunda düzenli olarak büyütmekte ve gençleştirmektedir. Başta SQAS ve ADR olmak üzere uluslararası standartlar ve yasal mevzuatlar düzeyinde süreçlerini yöneten, yatırımlarını bu bazda planlayarak ve teknolojiye önem vererek uluslararası rekabette varlığını sürdürmektedir.

Tüm Alışan Lojistik sürücüleri de tehlikeli madde taşımacılığının gerektirdiği eğitim ve sertifikaları almıştır. Bunun dışında, birçok Alışan Lojistik sürücüsü MDI/TDI taşımacılığının gerektirdiği ISOPA ehliyetlerine de sahiptir. Bu açıdan Alışan Lojistik’in mevcut yatırımları ve gelecekteki yatırımları tehlikeli madde taşımacılığının tüm boyutlarını dikkate alarak planlanmıştır.

AVRUPA, CIS VE ORTADOĞU’DA ETKİN KONUMDA

Yurtiçi ve yurtdışı operasyonlarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Alışan Lojistik’in ağırlıklı olarak Gebze bölgesinde olmak üzere Gebze Güzeller OSB, Dilovası OSB ve Tuzla Deri OSB’de lojistik merkezleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra; Gaziantep, İskenderun, Adana, Mersin İzmir, Ayvalık, Konya gibi noktalarda depo, aktarma merkezi ve çeşitli hizmet birimleri bulunmaktadır.

Avrupa hattına yönelik çalışmalarına ilk olarak 1985 tarihinde başlayan Alışan Lojistik, Avrupa’da daha çok Benelüks ülkeleri, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ülkelerine sevkiyatlar gerçekleştirmektedir. Ayrıca Avrupa’da geniş bir acente ağı bulunmaktadır. Avrupa ülkelerinin yanı sıra CIS ülkelerine ve Ortadoğu’ya yönelik lojistik hizmetler de sunmaktadır.

İÇ ANADOLU’DA FAALİYETLERİNİ GENİŞLETECEK

2017 yılı için yurtiçi ve yurtdışında büyüme planlarınız, gündeminizdeki yatırım planlarını aktarır mısınız?

Çalışmalarına ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Alışan Grup olarak; 2016 yılında 375.164.410 TL’lik (100 milyon euro) ciro elde ettik. 2016 yılı Mart ayı başı itibariyle Güzeller Organize Sanayi’de 20.000 paletlik yeni bir depo açılışı gerçekleştirdik. Yaz başında da Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde 15.000 palet kapasiteli yeni bir depolama tesisini devreye aldık. Bunlar ek olarak; yurtiçi nakliye alanındaki dağıtım hizmetlerimize Konya’da açtığımız yeni operasyon merkezini ve 5000 palet kapasiteli 3500 m2 kapalı alan ve 5000 m2 açık alanı kapsayan yeni depomuzu da ekledik. Böylelikle 2106 yılı itibariyle toplam 255.000 palet depolama kapasitesi ile Marmara, Trakya, Ege ve Çukurova Bölgesi’nden sonra, tüm İç Anadolu Bölgesi’ne hizmet vermeye başladık. İç Anadolu Bölgesi Alışan Lojistik için çok önemli ve değerli bir potansiyel olmakla birlikte; firmamız bu bölgede konumlanış birçok büyük ve modern sanayi kuruluşunun en yakın partneri olarak bulunmak ve lojistik alanındaki birikimleri ile bölge ekonomisine değer katmak arzusundadır.

Alışan Lojistik, bu yıl da kontrollü büyümesini sürdürecek. Ekonomik konjonktürün gereklerini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Alışan’ın stratejisinde bir yerde varlık göstermek değil, orada kalıcı olmak vardır. Hep bu doğrultuda da dağılımımızı büyüttük, yeni iş kollarına girdik. Bu yıl da yine %25’lik büyüme hedefimiz var. Hedefimizi gerçekleştirmek için gerekenleri yapmaya devam edeceğiz.

DOĞRU ATIK YÖNETİMİYLE ÇEVREYİ KORUYOR

Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, tüm faaliyetlerin, çevre ve topluma olan etkilerini dikkate alarak yürüttüklerini söylüyor. Çok uzun zamandır atıkların azaltılması ve bunların çevreye zarar verilmeden bertaraf edilmesi konusunda hassas çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Alışan, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Alışan Lojistik olarak; 2010 yılından günümüze kadar olan süreçte müşterilerimize hizmet verirken; çevresel koşullara en uygun lojistik uygulamalarını hem kendi bünyemizde hem de tedarik zincirindeki partnerlerimizle hayata geçiriyoruz. Kimyasal madde taşıyan tankerlerin çevreye zarar vermeden yıkanmasını sağlayan ilk tank temizleme tesisini 2005 yılında Avrupa Birliği standartlarında hizmete açtık. Eş zamanlı olarak da ülkemiz lojistik ve kimya firmalarının kullanımına sunduk. Aynı şekilde ilgili mevzuatın çıkartılması konusunda da önemli katkılarımız var. Takip ettiğimiz kimyasal madde lojistiğine ilişkin standart ve uygulamalar da bu konuda önemli unsurlar içeriyor. Uzun zamandır Alışan Lojistik bu konudaki değerlendirme ve denetimlerden çok başarılı sonuçlarla çıkıyor. Ayrıca Alışan- Den Hartogh Kimyasal Temizleme ve Ticaret A.Ş.; çevreye saygılı ve sürdürülebilir yaşama duyarlı uygulamaları sebebiyle; Dünya Sağlık Örgütü desteğiyle kurulan ‘Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ tarafından ‘Çevreci Tesis Ödülü’ne layık görüldü. Yakın gelecekte de çevreye duyarlı çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyor olacağız.”

“Alışan’ın stratejisinde bir yerde varlık göstermek değil, orada kalıcı olmak vardır. Hep bu doğrultuda da dağılımımızı büyüttük, yeni iş kollarına girdik. Bu yıl da yine %25’lik büyüme hedefimiz var. Hedefimizi gerçekleştirmek için gerekenleri yapmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: lojistikhatti.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr