Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ALIŞAN LOJİSTİK, MÜNİH FUARI’NDA SEKTÖRLE BULUŞTU

ALIŞAN LOJİSTİK, MÜNİH FUARI’NDA SEKTÖRLE BULUŞTU

ALIŞAN LOJİSTİK, MÜNİH FUARI’NDA SEKTÖRLE BULUŞTU30.05.2017

Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Yonca Alışan, "Sektörün bu büyük buluşması, network’ün güçlenmesi adına oldukça önemlidir. Sektöre değen her firmayla birlikte olmak, piyasanın içinde ‘ben varım’ diyebilmek de çok değerli” diyor.

Münih Logistics Fuarı’na katılan 12 Türk firmasından biri olan Alışan Lojistik; sektöre yön veren fuarda dünyanın önde gelen firmaları ile bir araya gelerek, fikir paylaşımında bulunma imkanı elde etti.

Fuarda bir araya geldiğimiz Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Yonca Alışan, Alışan Lojistik hakkında kısa bir bilgi paylaşarak, yapısı ile ilgili de görüşlerini açıkladı: “1985 yılında 20 araçlık filo ile bir Uluslararası Nakliyat firması olarak kurulan ALIŞAN GROUP; bugün 32 yıllık tecrübesiyle bünyesinde başta Lojistik İnşaat, Sigorta ve Kimyasal Yıkama sektörlerinde şirketler barındıran bir Şirketler Topluluğu halini almıştır.  Alışan Lojistik olarak kurulduğumuz günden bu yana birçok sektörün yanı sıra ağırlıklı olarak kimya ve FMCG sektörüne hizmet vermeye devam etmekteyiz. Firma işleyişinde ben finansman, mali işler, insan kaynakları gibi destek birimlerinden sorumluyum.  Damla Alışan ise, Alışan Lojistik’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak,  daha çok müşteri tarafında yer alıyor. Dolayısıyla sektöre dair bir konu olduğunda Alışan Lojistik’in görünen yüzü olarak Damla Alışan’ın olması çok doğal.”

Yonca Alışan, fuarla ilgili izlenimleri için de şu açıklamayı yaptı: “Münih Transport Logistics Fuarı lojistik sektöründe stratejik bir yere sahip… Münih Transport Logistics Fuarı’nı sektörün nabzını tutmamızda öncülük eden bir güç olarak değerlendiriyoruz. Sektörün bu büyük buluşması, network’ün güçlenmesi adına oldukça önemlidir. Sektöre değen her firmayla birlikte olmak, piyasanın içinde ‘ben varım’ diyebilmek de çok değerli”

Alışan Lojistik yatırımlar ile büyümesini sürdürüyor

Tank konteyneri konusundaki uzmanlıkları ve yeni yatırım planları hakkında görüşlerini aldığımız Yonca Alışan: “Alışan Lojistik, uluslararası taşımacılık ve lojistik hizmetleri konusunda her alanda, her zaman öncü olmaya çalışan bir gruptur. Bu vizyon ile çalışmalarını sürdüren Alışan Lojistik, yatırımlarına da hız kesmeden devam etmektedir. Tank konteynırı yatırımları için de şu an planlama aşamasında olduğumuzu belirtebiliriz. Bu yıl araç parkımızda ciddi bir yenileme yapmayı planlıyoruz.”

Bu yıl da, yüzde 25 büyüme hedefine devam

Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Yonca Alışan, son olarak yıl sonu hedeflerini şu sözlerle açıkladı: “Alışan Lojistik, bu yıl da kontrollü büyümesini sürdürecek. Ekonomik konjonktürün gereklerini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Alışan’ın stratejisinde bir yerde varlık göstermek değil, orada kalıcı olmak vardır. Hep bu doğrultuda da dağılımımızı büyüttük, yeni iş kollarına girdik. Bu yıl da, yine yüzde 25’lik büyüme hedefimiz var. Hedefimizi gerçekleştirmek için gerekenleri yapmaya devam edeceğiz.”

Selçuk ONUR -  MÜNİH / LOJİPORT

Kaynak: lojiport.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr