Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / BTSO’DAN BURSA’YA LOJİSTİK ŞİRKET

BTSO’DAN BURSA’YA LOJİSTİK ŞİRKET

BTSO’DAN BURSA’YA LOJİSTİK ŞİRKET01.02.2017BTSO’da yılın ilk toplantısında konuşan Başkan Yardımcısı İsmail Kuş “Bursa, havayolu kargo taşımacılığının üssü olacak” dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, ihracatın merkezi Bursa’yı havayolu kargo taşımacılığında önemli bir üs haline getirmek istediklerini belirterek, “Kentimize kazandıracağımız BTSO Lojistik AŞ ile üyelerimizin lojistik maliyetlerini minimize etmeyi hedefliyoruz” dedi. BTSO, yılın ilk meclis toplantısını Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, önceki yıllarda olduğu gibi 2017’ye de hızlı bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Ocak ayı içerisinde Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 3 fuar organizasyonuna katıldıklarını belirten İsmail Kuş, Junioshow Fuarı’nı da 50 ülkeden 26 bin profesyonel ziyaretçi ile tamamladıklarını kaydetti. Bursa’nın nitelikli üretimini ve ticaret potansiyelini artırmak istediklerini vurgulayan İsmail Kuş, “Bildiğiniz gibi Bursa, Türkiye’nin ihracatında ikinci sırada yer almakta. Yaklaşık 25 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahibiz. Önümüzdeki hedefleri de dikkate aldığımızda 2023 yılında ortalama 145 milyar dolarlık bir ticaretin altyapısını bugünden oluşturmak zorundayız” diye konuştu.

“ZAMAN VE MALİYET AVANTAJI GETİRECEK”

BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, devam eden İstanbul – İzmir Otoyolu ve Yenişehir – Bandırma Demiryolu projelerinin Bursa’ya büyük değer katacağını belirterek, şöyle devam etti: “Bu projelerle birlikte havayolu kargo taşımacılığında da atacağımız adımlarla firmalarımıza zaman ve maliyet avantajları sağlamayı hedefliyoruz. Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla Yenişehir Havaalanı’mızı hava kargo taşımacılığında önemli bir merkez haline getirmek istiyoruz. Bu maksatla kuracağımız BTSO Lojistik AŞ ile üyelerimizin lojistik maliyetlerini minimize ederek, ihracatlarına katkı sağlarken, Bursa’mızın da bölgemiz genelinde, havayolu kargo taşımacılığında önemli bir üs olmasını amaçlıyoruz. Kuracağımız şirketin firmalarımıza, kentimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE DESTEK ÇAĞRISI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde başlatılan istihdam seferberliğine de değinen İsmail Kuş, “İstihdam Seferberliği kapsamında işbaşı eğitimine katılanların, 1 yıla kadar net asgari ücret tutarındaki maaşı ile iş kazası, meslek hastalıkları ve genel sağlık sigortası primleri İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanıyor. Aynı şekilde program dâhilinde istihdam edilenlerin SGK işveren Primi de 42 ay boyunca yine aynı fondan karşılanmış oluyor. Türkiye ekonomisinin lokomotifi Bursalı firmalarımızın da en az bir işsiz vatandaşımızı istihdam ederek milli seferberliğe katılacağını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı. 

BTSO’DAN ŞİRKETLERE KOLAYLIK

BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, yatırım ortamının iyileştirilmesi adına son dönemde atılan adımlara bir yenisinin daha eklendiğini açıkladı. Buna göre yeni kurulan sermaye şirketlerinin 600 TL’ye ulaşan ticaret ve sanayi odası kayıt masraflarının 250 TL’ye düşürüldüğünü belirten İsmail Kuş, “Bizler de bu desteği yeni şirket kuran tüm üyelerimize sunuyoruz. Şirket kuruluşlarında Oda’mıza kayıt masraflarını, tüm üyelerimizi kapsayacak şekilde 250 TL’ye indirdik” diye konuştu.

Kaynak: lojiport.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr