Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / ALACABEL TÜNELİ’NİN TEMELİ ATILDI

ALACABEL TÜNELİ’NİN TEMELİ ATILDI

ALACABEL TÜNELİ’NİN TEMELİ ATILDI17.10.2016Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, Konya`yı Antalya`ya bağlayacak Alacabel Tüneli`nin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçarslan Şehir Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, milletin her türlü tehdide ve saldırıya karşı iradesine, özgürlüğüne, demokrasisine, geleceğine sahip çıktığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Marmaray, şuanda İstanbul boğazında Marmaray'dan 3 yılda geçen insanların sayısı ne kadar oldu biliyor musunuz? 160 milyon, denizin altından 160 milyon. Şimdi Avrasya Tüneli bitiyor, inşallah 20 Aralık'ta onu açıyoruz, oradan da otomobiller geçecek. Geçen günü kontrole gittik, hamdolsun bitiyor. Bu tabi 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün yükünü ne yapacak, azaltacak." diye konuştu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de açılışını yaptıklarını, dört gidiş dört geliş şeklinde dünyanın en geniş köprüsü olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ortasından da yüksek hızlı tren geçecek. Nereden nereye, ama yine bitmedi, bir de ne yaptık İstanbul'u İzmir'e bağlıyoruz; ne ile Osmangazi Köprüsüyle hamdolsun onun açılışını da yaptık." dedi.

"Çanakkale Köprüsü, şimdi onu yapacağız"

Yatırımlarla ilgili önlerinde iki önemli adım olduğunu kaydeden Erdoğan, Çanakkale'ye giden vatandaşların Avrupa'dan Asya'ya, Asya'dan da Avrupa'ya deniz ulaşımı dışında kara yolu köprüsünden de geçeceklerini dile getirerek, "18 Martta inşallah yeni bir adım atıyoruz, Çanakkale Köprüsü, şimdi onu yapacağız. Bir taraftan da Karadeniz’i Marmara'ya Kanal İstanbul ile bağlayacağız onun da adımını atıyoruz. Bu Millet engel tanımayacak, Allah'ın izniyle bunların hepsini aşacağız. Yeter ki inan, yeter ki azmet. İnandın, azmettin mi evelallah tekeden bile süt çıkartırsın." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin 2007'de vesayete karşı kendilerine destek olduğunu, 2014'te milletin Cumhurbaşkanlığı görevini şahsına tevdi ettiğini, bu millete daha çok çalışma, daha çok mücadele etme sözü verdiklerini söyledi.

Konya'ya yapılan yatırımlar

Konya'ya kazandırılan eserlere yönelik de Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanı, meclis üyeleri, mühendisler ve diğer emeği geçen herkese şahsı ve milletin adına teşekkür ettiğini ifade etti.

Konya'nın daha fazla yatırımlara layık olduğunu bunların da peyderpey yapılacağına inandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni büyükşehir kanunuyla Konya'nın Avrupa'daki pek çok ülkeden daha büyük şehir konumuna geldiğini söyledi.

Konya'nın kazandığı şehir stadıyla artık buradan "dünyaya caka sattığı"nı belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, stada gelenlerin maşallah dediğini, çok da çevreci bulduklarını, burada yapılan müsabakalarda Türk Milli Takımı'nın da Konyaspor'un da aynen devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihi birikimi ve dinamizmi ile Konya her zaman Türkiye'ye örnek olmuş, Türkiye'nin önünde gitmiş bir şehrimizdir. Bu kadim şehir layık olduğu bu hizmetleri de alacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, grup başkanvekilleri, milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile Konya'da yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Arslan, Alacabel Tüneli ile ilgili bilgi verdi

Açılış esnasında, Seydişehir-Alacabel Tüneli'nde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a video konferans aracılığıyla bağlanıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alacabel Tüneli'nin temel atma töreninin bugün gerçekleştirileceğini belirtirken, bu bağlantı esnasında tünelin tamamlanmış halinin görselleri paylaşıldı.

Erdoğan, "Ben gerçi biliyorsunuz pek temel atmam ama Konya özellikle olduğu için buradayım. İnşallah Rabbim açılışında da beraber olmayı bizlere nasip eder. İnşallah bitince böyle olacak." ifadelerini kullandı.

Video konferans aracılığıyla tünel hakkında bilgileri aktaran Bakan Arslan da, "Özellikle Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan Kuzey-Güney koridorunun tamamlayıcısı, Konya'yı Seydişehir ve Akseki üzerinden Antalya'ya bağlayacak, Alacabel geçidini, 'kışın geçit vermez' geçidini iki tane tüp tünelle, 7 bin 360 metrelik iki tünelle birbirine bağlayacak, 19 kilometrelik, 215 milyon lira yatırım bedelli bir proje." diye konuştu.

Bağlantıların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, toplu açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr