Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / GEFCO 2016 YILININ İLK YARISINDA GÜÇLÜ BİR KARLILIK YAKALADI VE SCHAEFFLER’İ DE MÜŞTERİLERİNE EKLEDİ

GEFCO 2016 YILININ İLK YARISINDA GÜÇLÜ BİR KARLILIK YAKALADI VE SCHAEFFLER’İ DE MÜŞTERİLERİNE EKLEDİ

GEFCO 2016 YILININ İLK YARISINDA GÜÇLÜ BİR KARLILIK YAKALADI VE SCHAEFFLER’İ DE MÜŞTERİLERİNE EKLEDİ05.10.2016GEFCO Grup 2016 yılının ilk yarısında, yüzde 3,5 artışla, 2,2 milyar Euro ciro elde etti. Artışın ana nedeni olarak, 2015 yılı sonunda IJS Global şirketinin satın alınmasının ardından nakliye faaliyetlerinde yaşanan yükselme ve endüstriyel müşterilerdeki büyüme gösteriliyor.

Endüstriyel lojistik ve otomotiv lojistiğinde Avrupa lideri olan GEFCO Grup, 2016 yılının ilk yarısında, bir önceki yıla kıyasla yüzde 3,5 değerinde bir artış yakalayıp toplamda 2,2 milyar Euro ciro sağladı. Yılın ilk altı ayı için FAVÖK*, 2015 yılının ilk yarısına kıyasla yüzde 27,5 artarak 91,3 milyon Euro olarak gerçekleşti.( *Faiz, Vergi ve Amortisman Öncesi Kar)

Maliyet esnekliğini artırmak amacıyla 2014 ortasında başlatılan performans planı, GEFCO’nun “hafif varlık” iş modeli ile birlikte şirketin etkin maliyet yönetimine katkıda bulundu. GEFCO, bu karlılık artışını satın alma yönetimini optimize etmeye ve petrol fiyatlarındaki istikrarın oluşturduğu olumlu ortamda sabit maliyetleri düşürmeye yönelik gerçekleştirdiği proaktif politikasına bağlıyor.

2015 yılı sonunda IJS Global şirketinin satın alınması ve nakliye faaliyetlerindeki yükselmeyi vurgulayan, GEFCO Grup Yönetim Kurulu Başkanı Luc Nadal “GEFCO, rekabet gücünü arttırma ve en iyi lojistik çözümlerini sunma kabiliyetini bu yıl da başarıyla sergiledi. Karlılık artışımızı, çalışanlarımızın üstün performansına, satın alma yönetimindeki optimizasyona ve sabit maliyetleri düşürmeye yönelik yürüttüğümüz stratejimize borçluyuz” şeklinde konuştu.

Müşteri portföyü büyümeye devam ediyor

Lider otomotiv üreticileri ve tedarikçileri tarafından lojistik iş ortağı olarak tercih edilen GEFCO, karmaşık tedarik zincirlerini yönetmek ve optimize etmek amacıyla dünya çapında 65 yıldır faaliyet gösteriyor. 2016 yılının ilk yarısında işbirliği yaptığı şirket portföyünü genişleten GEFCO: İspanya’da Nintendo, Türkiye’de ŞİŞECAM, Sırbistan ve Bosna’da demiryolu taşımacılığı, Same Deutz Fahr için Türkiye’de bitmiş araçların dağıtımı, Ratier Figeac ile Fransa ile Fas arasında ticari akışlar için havacılık sektörü; Rusya’da çelik ve madencilik sanayiinde faaliyet gösteren Rus Severstal Grubu gibi önemli müşterilere hizmet veriyor.

Büyümenin temelinde globalleşme var

2016 yılında Hollandalı nakliye şirketi IJS Global’in satın alma işlemini tamamlayan GEFCO; Çin, Güney Doğu Asya, Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD’deki varlığını ve hizmetlerini güçlendirdi. Bu coğrafi genişleme ile ortaklıkların sayısını ise 44’e yükseltti. IJS Global’in satın alınması ile GEFCO; ilaç, yüksek teknoloji, uzay ve havacılık ürünleri taşımacılığında da portföyünü çeşitlendirdi. Dünya genelinde 300 lokasyonlu kıtalar arası ağıyla GEFCO, müşterilerinin uluslararası büyümesini desteklemek amacıyla global lojistik çözümleri sunmaya devam ediyor.

Türkiye depo hizmeti verdiği müşterilerine Schaeffler’i de ekledi

Çayırova’daki GEFCO Lojistik Merkezi’nde gümrüklü ve gümrüksüz alanlarda depolama hizmeti veren GEFCO Türkiye, Schaeffler Türkiye için de gümrüksüz depo hizmeti vermeye başladı. Üç yıl sürecek anlaşma kapsamında, Schaeffler’e dedike olan depo alanının raf sistemleri projeye uygun olacak şekilde özel olarak tasarlandı. Etrafı çevrilerek giriş çıkışların kısıtlandığı depo alanında, kameralı güvenlik sistemi de yer alıyor.

GEFCO Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Serkan Çelik konuyla ilgili, “GEFCO’nun lojistik mühendisliği alanında önemli bir deneyimi bulunuyor. Bu deneyimden gelen uzmanlığımız sayesinde Schaeffler’le olan değerli işbirliğimizin uzun süre devam edeceğine inanıyorum. Schaeffler’in yeni depo çözüm ortağı olarak GEFCO’yu seçmiş olmasından dolayı tüm çalışanlar olarak çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

2014 Nisan ayı itibariyle ilk kez hizmet vermeye başlayan GEFCO Lojistik Merkezi toplamda 10.000m2’lik bir alana yayılıyor. Sanayi üreticileri ile birlikte 2 Tekerlekli Araçlar’a yönelik de hizmet sunulan özel alanın 5.000m2’si serbest depo olarak, diğer 5.000m2’lik bölümü ise gümrüklü depo olarak kullanılıyor. Schaeffler’e sunulan gümrüksüz özel depo hizmeti üç yıl boyunca devam edecek.

Kaynak: lojiyol.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr