Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BATU TAŞIMALARININ %25İNİ ADR’Lİ YÜKLER OLUŞTURUYOR

BATU TAŞIMALARININ %25İNİ ADR’Lİ YÜKLER OLUŞTURUYOR

BATU TAŞIMALARININ %25İNİ ADR’Lİ YÜKLER OLUŞTURUYOR26.09.2016Batu International Logistics’in toplam taşımalarının %25'ini ADR'li yükler oluşturuyor. 2015’te tehlikeli madde taşımacılığı alanında, ciro ve yapılan operasyon bazında ’lik bir büyüme yakaladıklarını belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara,  “ADR’li araç sayımızı artırarak tehlike madde taşımacılığındaki payımızı artırmak önceliklerimiz arasında” diyor.

Tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığına uygun güçlü bir araç filosuna sahip olan Batu International Logistics, bu alandaki hizmetlerini ADR kurallarına ve mevzuatına uygun olarak sürdürüyor. Yaklaşık 200 adet araçla tehlikeli ve kimyevi madde sektörüne hizmet sunduklarını belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “20’ISOTANK konteynerler ile müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarına hitap edecek şekilde çözümler yaratıyoruz. Bunun dışında 45’HCPW konteynerlerimiz ile Avrupa’ya gidiş ve gelişlerde kapıdan kapıya 8-9 günlük servisler ile hem daha uygun maliyetler hem de karayoluna göre daha çevreci çözümler sunuyoruz” diyor. Yaptıkları taşımaların %25'ini, Tehlikeli Maddelerin Karayolunda Uluslararası Taşınması ile ilgili Avrupa Anlaşması (Agreement Concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road) olan ADR'li yüklerin oluşturduğunu vurgulayan Ankara, bu pazarda paylarını artırmaya devam edeceklerinin altını çiziyor.

Tehlikeli ve kimyevi madde sektörüne ne tür hizmetler sunuyorsunuz?

Batu International Logistics olarak, tehlikeli ve kimyevi maddelerin taşınması konusunda pazarda önemli bir pazar payına sahibiz. Taşıma yapılan araçlarımızdan, depolama alanlarımıza kadar her alanda uzman kadro ile hizmet veriyoruz. Çalışmalarımızı ADR kurallarına ve mevzuata uygun olarak sürdürüyoruz. Yaklaşık 200 aracımız bu alanda hizmet veriyor. Tank konteyner ve flexitanklar ile hizmet sunuyoruz.

AVRUPA’YA 8-9 GÜNDE TESLİMAT

Riskleri nasıl minimize ediyorsunuz? Müşterilerinize ne tür avantajlar sunuyorsunuz?

Özellikle kimyasal ve tehlikeli ürünlerin taşınması konusunda mutlaka sıfır tolerans uygulanması gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda araçlarımızın ADR şartlarına uygun olmasına özen gösteriyoruz. Aynı zamanda tüm sürücülerimiz tehlikeli madde taşımacılığının gerektirdiği eğitim ve sertifikaları edinmişlerdir. Yanıcı ve yanıcı olmayan kimyasalların büyük bir çoğunluğunda uygun alternatif taşıma rotaları ile müşterilerimize taleplerine uygun rekabetçi çözümler sunuyoruz. 20’ISOTANK konteynerler ile müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarına hitap edecek şekilde çözümler yaratıyoruz. Bunun dışında 45’HCPW konteynerlerimiz ile Avrupa’ya gidiş ve gelişlerde kapıdan kapıya 8-9 günlük servisler ile hem daha uygun maliyetler hem de karayoluna göre daha çevreci çözümler sunuyoruz.

Tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığında hangi bölgelere ulaşıyorsunuz?

Tank konteynerle ile Avrupa, Uzakdoğu, Ortadoğu, Güney ve Orta Amerika ve Afrika kıtalarında yoğun olarak yüklemeler yapıyoruz. Ayrıca Türkiye ayağı olmayan yüklemelerde de müşterilerimize alternatifler ile birlikte çözümler üretmeye devam ediyoruz. Karayolu, denizyolu ve intermodal taşımacılık alanında ise Avrupa’da çözümler sunuyoruz. Genelde yağ, latex ve solvent bazlı ürünler taşıyoruz.

Bu alanda geçen yıl ne kadarlık bir büyüme yakaladınız? 2016 yılına ilişkin hedefleriniz neler?

Geçtiğimiz yıl tehlikeli madde taşımacılığı alanında, ciro ve yapılan operasyon bazında ’lik bir büyüme gerçekleştirdik. 2016 yılına ilişkin hedeflerimiz arasında; yurtdışı pazarlarımızda mevcudiyetimizi artırarak devam etmek, yurtiçinde ise şubeleşme ve mikro dağıtım alanında yatırımlar yapmak yer alıyor. Ayrıca bu yıl Türki Cumhuriyetlere yaptığımız taşımaları da artırmayı hedefliyoruz.

ADR’Lİ ARAÇ SAYISINI ARTTIRACAK

Batu International Logistics önümüzdeki süreçte bu pazarda kendini nasıl konumlandıracak?

Sektörde her geçen gün güzel gelişmeler oluyor ve hızlı bir büyüme devam ediyor. Ancak global seviyede maalesef henüz Çin, Hindistan gibi ülkelerle rekabet edecek seviyede değiliz. Üretimin artması ve ihracatçı firmaların teşvik edilmesi ile birlikte daha iyi seviyelere ulaşacağımızı düşünüyoruz. Batu International Logistics olarak ADR’li araç sayımızı artırarak tehlike madde taşımacılığındaki payımızı artırmak önceliklerimiz arasında olacaktır.

YATIRIMDA ‘YEŞİLİ’ İLK SIRAYA KOYDU

Batu International Logistics, yeşil lojistik alanında adımlarını hızlandırmaya devam ediyor. Gerçekleştirdikleri tüm yatırımları çevreci ilkeler doğrultusunda planladıklarını ve hayata geçirdiklerini altını çizen Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Her ne kadar tüm taşıma modlarında hizmet veriyor olsak da ağırlığımız karayolu taşımacılığı. O yüzden öncelikle kullanılan araçlarımızın çevreci olmasına özen gösteriyoruz. Türkiye’nin en genç filolarından birisine sahip olmamız da bu yüzdendir. Yeni, çevreye duyarlı araçlar seçiyoruz. Filomuz Euro5 ve Euro6 sistemli araçlardan oluşuyor. Aynı zamanda forwarder hizmeti de verdiğimiz için, dışarıdan aldığımız araçların da çevreci ve yeni olması bizler için önem arz ediyor. Yurtiçi lojistik alanında kullandığımız araçların CNG donanımına sahip olabilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Depolarımızda verilen paketleme hizmetinde, geri dönüşümlü malzeme kullanılmasına kadar hassas davranıyoruz” diyor.

İki yıl önce Türkiye’nin ilk intermodal şirketi olan Batu Intermodal’ı kurduklarına vurgu yapan Ankara, diğer taşıma sistemlerine göre çok daha çevreci olan bu taşıma moduyla Avrupa’da 15 ülkeye taşıma yaptıklarını söylüyor. En çevreci taşıma modlarından biri olan demiryolunu yurtiçinde başarılı bir şekilde kullandıklarını belirten Ankara, “Avrupa’nın İstanbul ile akabinde de yurtiçi demiryolu bağlantıların bir an önce tamamlanabilmesi adına çalışmaların hızlandırılması gerektiğini düşünüyoruz” diyor. Aynı zamanda çevreci projelere de destek verdiklerinin altını çizen Ankara, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Güneş Arabası Ekibi tarafından tasarlanan ve Türkiye’nin güneş enerjisi ile çalışan ilk aile otomobili olan ‘Aruna’ isimli projeye sponsor olarak destek sunduklarını aktarıyor. Ankara, her yıl Ege Orman Vakfı ve TEMA ile Türkiye’nin birçok bölgesinde ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını sözlerine ekliyor.

Kaynak: lojistikhatti.com

 

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr