Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / FRANSA’DAN ŞOFÖRLERE ‘FRANSA ASGARİ ÜCRET BELGESİ’ ŞARTI

FRANSA’DAN ŞOFÖRLERE ‘FRANSA ASGARİ ÜCRET BELGESİ’ ŞARTI

FRANSA’DAN ŞOFÖRLERE ‘FRANSA ASGARİ ÜCRET BELGESİ’ ŞARTI26.08.2016Fransa’da 23 Temmuz’dan itibaren transit geçişler hariç, ülkeye giriş çıkış yapan, kendi işinin sahibi olanlar hariç her yabancı uyruklu şoför için Fransa Asgari Ücret belgesi şartı getirildi.

Avrupa ve Rusya’da yaklaşık 60 bin kabul noktası ile otoyol ve akaryakıt kartları pazarının lideri DKV Fransa’da sunduğu hizmet kapsamını genişletti. 23 Temmuz 2016’da yürürlüğe giren Loi-Macron yasası uyarınca transit geçişler hariç, Fransa’ya giriş-çıkış yapan, kendi işinin sahibi olanlar hariç her yabancı şoförden istenen Fransa Asgari Ücret belgesinin tanzim edilmesi için gereken tüm işlemler DKV tarafından yapılmaya başlandı.

Loi-Macron yasasının 23 Temmuz 2016 tarihinde yürürlüğe girdiğini belirten DKV Euro Service Türkiye Satış Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, “Farklı ülkelerdeki çalışanlara ilişkin yükümlülükler nedeniyle özellikle taşımacılık sektörünün Fransız üreticiler üzerinde haksız rekabet yarattığı düşünülüyor. Bu düzenlemenin amacı, Fransa dışında yerleşik karayolu taşımacılığında faaliyet gösteren firmaların sürücü ve çalışanlarının Fransa’ya girişlerinde ve Fransa’da kaldıkları süre boyunca, Fransa’daki emsalleri ile arasındaki ücret farklılığının önüne geçmek” dedi.

Deniz-Cokcos-Sezer.jpgHem yolda, hem de arka planda araçların yolda sorunsuzca hareket halinde kalmalarını sağlamak üzere müşterilerine gereken tüm destek hizmetlerini verdiklerini belirten Çokcoş Sezer, “Bu yeni yasa ile transit geçişler hariç, Fransa’ya giriş-çıkış yapan her yabancı şoförün Fransa Asgari Ücret belgesini yanında bulundurması gerekiyor. Ayrıca bu uygulama, ticari araç sahibi şirketlere Fransız hükümeti tarafından yetkilendirilmiş bir temsilciye sahip olma zorunluluğunu da beraberinde getiriyor. DKV olarak oluşan bu iş yükünü müşterilerimizin üzerinden alıyor, onlar adına kontrol durumunda yetkililere sunulması gerekli evrakları sağlıyoruz” dedi.

Transit geçişler hariç, Fransa’ya giriş-çıkış yapan her şoför için tanzim edilen belgenin bir kopyasının araçta bulundurulması gerekiyor. Belgenin bir kopyası nakliye şirketinin Fransa’daki temsilcisinde, diğer kopyasının ise şirketin kendisinde bulunma zorunluluğu var. Şoförün ayrıca çalıştığı şirketle arasında yapmış olduğu sözleşmenin ve maaş ödemesinin kanıtının da birer kopyasının araçta bulunması gerekiyor.

Kaynak: lojiport.com

 

   

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr