Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / GEFCO’DAN RUSYA İÇİN ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ

GEFCO’DAN RUSYA İÇİN ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ

GEFCO’DAN RUSYA İÇİN ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ 01.07.2016Gefco Grup, Rus İhracat Merkezi (Russian Export Center) ile uluslararası ihracat şirketlerine lojistik desteği sağlamak amacıyla anlaşma imzaladı. St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nda gerçekleşen imza törenine, Gefco Grup Yönetim Kurulu Başkanı Luc Nadal ve Rus İhracat Merkezi Genel Müdürü Peter Fradkov katıldı.

Gefco Grup ve Rus Hükümeti’nin desteğiyle kurulan Rus İhracat Merkezi, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nda, işbirliği anlaşması imzaladı. Törende Gefco’yu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Luc Nadal, Rus İhracat Merkezini ise Genel Müdür Peter Fradkov temsil etti. Uluslararası ihracat şirketlerine global lojistik çözümleri sağlamak amacıyla imzalanan ve üç yıl sürecek işbirliği ile Rusya’nın ihracat kapasitesinin geliştirilmesi de hedefleniyor.

Karmaşık tedarik zincirlerini yönetmede 65 yıllık uzmanlığa sahip Gefco Grup, anlaşma kapsamında ihracat şirketleri için lojistik köprüsü oluştururken, Rusya Federasyonu Hükümeti'nin desteğiyle Rusya Kalkınma Bankası Vnesheconombank'a bağlı olarak kurulan Rus İhracat Merkezi ise Rus ihracatçılara, hukuk, finansman ve iş geliştirme danışmanlığı sağlayacak.

Gefco Grup Yönetim Kurulu Başkanı Luc Nadal konuyla ilgili olarak, “Otomotiv sektöründen başlayarak diğer stratejik üretim alanlarına da yayılacak bu önemli anlaşmadan dolayı son derece mutluyum. Global bir lojistik sağlayıcısının başkanı olarak, uluslararası büyümeyi amaçlayan şirketler için stratejik lojistik ve nakliyenin önemini biliyorum. Bu anlaşmayı, şirketlerin dünya genelindeki rekabetle yüzleşmesine ve global ekonomide sürdürülebilir pozisyonlar elde etmesine yardımcı olacak bir stratejik ortaklık olarak görüyorum,” şeklinde konuştu.

Rus İhracat Merkezi Genel Müdürü Petr Fradkov ise anlaşmayla ilgili şu yorumda bulundu, “Lojistik alanında global bir uzman olarak kabul gören Gefco, 10 yılı aşkın bir süredir Rusya pazarında da hizmet veriyor. Anlaşma kapsamında, ihracatı geliştirme ve ihracatçıları desteklemeye yönelik uzmanlığımızı paylaşmakla kalmayacak, aynı zamanda büyük ölçekli projeler gerçekleştirme, sektör konferansları düzenleme, lojistik ve vergi prosedürlerini bütçelendirme gibi birçok süreç özelinde de işbirliği içerisinde hareket edeceğiz. Rus İhracat Merkezi ile Gefco Grup arasındaki bu anlaşmanın her iki taraf için çok faydalı olacağından şüphem yok”.

Kaynak: transmedya.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr