Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / “YABANCI TIR’LARDAN ÜCRET ALMAK İÇİN BİR SİSTEM ARAYIŞI İÇİNDEYİM”

“YABANCI TIR’LARDAN ÜCRET ALMAK İÇİN BİR SİSTEM ARAYIŞI İÇİNDEYİM”

“YABANCI TIR’LARDAN ÜCRET ALMAK İÇİN BİR SİSTEM ARAYIŞI İÇİNDEYİM”29.04.2014
Fransa, yollarını yabancı TIR’lardan almayı planladığı vergilerle rehabilite edecek. Çevre Bakanı Segolene Royal, yabancı taşımacıların vergi vermesi üzerine bir sistem üzerine çalıştıklarını kaydederek, TIR’ların ücretli otobanı kullanmalarını da zorunlu kılacaklarını açıkladı.

Fransız Çevre Bakanı Royal, RMC ve BFM TV’ye verdiği televizyon görüşmesinde “Yabancı TIR’lardan ücret almak için bir sistem arayışı içindeyim” dedi.  Üzerinde araştırılan opsiyonlardan bir tanesi de; yabancı TIR’ların ücretli otoban kullanmalarını zorunlu kılmak.

Buradan gelecek kaynağın, taşıma yollarının inşa ve tamir bütçesinde kullanmayı planladıklarını belirten Royal, “Vergi yansıması, otoyol kullanım ücreti gibi ek gelirler, yolların inşası ve ülke yol ağının yeniden modellenmesini fonlayacaktır. TIR’lar Fransa’dan yakıt almak yerine daha ucuz temin edebilecekleri İspanya ve Lüksemburg gibi ülkeleri tercih ediyor.  Fransa’ya girişlerinde TIR’ların oto yol ücreti ödemesi, vergi yansıması hakkındaki ihtilafları bertaraf eder” diye konuştu.

Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr