Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / ORDU’NUN BİR LİMANA İHTİYACI VAR

ORDU’NUN BİR LİMANA İHTİYACI VAR

ORDU’NUN BİR LİMANA İHTİYACI VAR29.07.2013
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, limanı olmayan tek ilin Ordu olduğunu belirterek, “Ordu’nun bir limana ihtiyacı var” dedi.

Ordu 19 Eylül Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle kısa bir süre önce yeniden seçilen Servet Şahin’i makamında ziyaret etti.  Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, Ordu basını ile iyi ilişkiler içerisinde olduklarını belirtti. Şahin, “Yeter ki ilimiz Ordu kazansın. Bizim tek gayemiz bu” diye konuştu.

Ordu’da yatırımlara da değinen Şahin, şunları kaydetti:  “Ordu-Giresun Havalimanı inşaatımız, çevre yolu inşaatımız ve Karadeniz Akdeniz Yolu projelerimiz devam ediyor. İnşallah bu projelerin tamamlanmasıyla ilimiz daha da gelişecek. Böylesine güzel projelerin devam ettiği ilimizde bir liman yok. Liman herkes için çok önemli. Bilinmeli ki limanı olmayan tek il Ordu. Bu konuda daha önce de söylediğimiz gibi Ordu’nun bir limana ihtiyacı var. Yapılmakta olan projelerin ardından artık sıranın limana geldiğini söyleyebiliriz. Bizim için limanın nerede olduğu önemli değil. Fatsa’da da olabilir Ünye’de de. Yeter ki bir limanımız olsun.” Ordu Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılması planlanan Endüstri Meslek Lisesi’ne değinen Şahin, okulun yapılmaması için sanayiciler tarafından imza toplandığını belirterek, “Bu duruma çok üzüldük. Okul yapılmasına engel olunması bizleri çok şaşırttı. Yine de son söz Ordu Valiliği’nde olacak. Valiliğimizin son kararını bekliyoruz. Kararın ardından adımlarımızı atacağız” dedi.

Kaynak:Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr