Anasayfa / Sektörel / Duyurular / Genel / İthalat Kontrol Sistemi 2 (ICS2)
Karayolu ve Demiryolu Taşımacılığı Webinarı

İthalat Kontrol Sistemi 2 (ICS2)
Karayolu ve Demiryolu Taşımacılığı Webinarı

Sayı: 2025/140
Tarih: 04.02.2025
Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü tarafından Derneğimize "İthalat Kontrol Sistemi 2 (ICS2) Karayolu ve Demiryolu Taşımacılığının Devreye Alınması" konulu bir yazı iletilmiştir.

İletilen yazıda 1 Nisan 2025 tarihi itibarıyla sistemin üçüncü sürümünün karayolu ve demiryolu taşımacılıkları için devreye alınacağı ve AB'ye karayolu ve demiryolu taşımacılığı ile ithal edilecek veya AB'den transit şekilde üçüncü ülkelere sevk edilecek tüm eşyaya ilişkin Giriş Özet Beyanının (ENS) AB gümrüklerine eşyanın varışı öncesinde sunulmasının zorunlu olacağı bildirilmiştir.

İlgili tarihe kadar sistem gerekliliklerini yerine getiremeyen ekonomik operatörlerin kayıtlı oldukları ve Ekonomik Operatör Kayıt ve Tanımlama Numarasını (EORI) edindikleri ilgili AB üye ülkesindeki Ulusal Hizmet Masası (National Service Desk) ile iletişime geçerek en geç 1 Mart 2025 tarihine kadar dağıtım penceresi (deployment window) talep etmeleri gerektiği, dağıtım penceresinin yalnızca talep olması halinde tanımlanacağı ve sistem kapsamı teknik bilgilere https://taxation-customs.ec.europa.eu/customs-4/customs-security/ics2_en#resources adresinden (''resources'' sekmesi) ulaşılabileceği belirtilmiştir.

Bu çerçevede, sisteme ilişkin Komisyon tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen webinarlar kapsamında 5 Şubat 2025 saat 15.00'de yeni bir webinar düzenleneceği bilgisi paylaşılmış olup, webinar bilgisine https://circabc.europa.eu/ui/group/18fb5859-3970-4ac5-b30b-6604977a15a7/agenda internet adresinden erişim sağlanabileceği bildirilmiştir.

Söz konusu yazı ve webinar kayıt bağlantısını ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür