Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / KARAYOLUNDA MORALLER BOZUK, DENİZYOLUNDA İYİ

KARAYOLUNDA MORALLER BOZUK, DENİZYOLUNDA İYİ

KARAYOLUNDA MORALLER BOZUK, DENİZYOLUNDA İYİ27.03.2012

Operatörler, denizyolu operasyonlarında navlunların artmasına karşın ciroların tutturulduğunu, diğer yandan karayolunda navlunların düşmesine karşın ciroların tutturulamadığını söylüyorlar.

 
Yurtiçi ve yurtdışı lojistik operasyonlarında karayolunu kullanan şirketler, 2011’e göre 2012 yılı ilk 3 aylık sonuçlardan memnun olmadıklarını, cirolarını tutturamadıklarını kaydediyorlar.
 

Karayolu nakliye sektörü yetkilileri 2012 yılının ilk 3 aylık değerlendirmesini yaptı. Sonuçlar pek iyi değil.


Mars Lojistik’ten Engin Özmen, Genel Transport’tan Turgut Erkeskin, TürkOn’dan Muhteşem Narlı, Netlog’dan Emre Yenal, Conmar'dan Hakan Çınar, Triosped’den Tamer Dinçşahin ile yaptığımız görüşmelerde, her yıl mart ayında açılan yük piyasalarında bu yıl henüz bir düzelme belirtisi görülmediğini, ayrıca olumlu sinyaller almadıklarını, ama ümitli olduklarını kaydettiler.

Bu dudumda TİM tarafından açıklanan ihracat rakamlarındaki artışı nasıl açıkladıklarını sorduğumuzda, sektör yetkilileri bunu denizyolundaki taşımalarındaki yukarı gidişe bağladılar.

Emre Yenal; “denizyolu operasyonlarında navlunların artmasına karşın ciroların tutturulduğunu, diğer yandan karayolunda cirolar düşmesine karşın ciroların tutturulamadığını” diyerek sektörün ortak görüşünü özetledi.

Hakan Çınar bu dudumu şöyle açıkladı:

"Çünkü Avrupa ağırıklı karayolu nakliyelerinde, bazı seferler rakip ülkelere kaptırıldı, biraz da o pazarlardaki durgunluktan dolayı düşüş söz konusu iken, özellikle uzakdoğu yönlü denizyolu ticaretinde artış var.

Kaynak:Lojistik Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr