Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / BAŞARIMIZI RAKİPLERİMİZİN EKSİKLİKLERİNE BORÇLUYUZ

BAŞARIMIZI RAKİPLERİMİZİN EKSİKLİKLERİNE BORÇLUYUZ

BAŞARIMIZI RAKİPLERİMİZİN EKSİKLİKLERİNE BORÇLUYUZ18.07.2011

THY GM Kotil, rakiplerinin eksikliklerini iyi analiz etmeleri sonucu Avrupa'nın en iyi havayolu olduklarını söyledi.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, geçmişte mütevazi bir şirket olan THY'nin, Avrupa'nın en iyi havayolu olması başarısındaki sırrının dünyadaki rakiplerinin eksikliklerini iyi analiz etmesi olduğunu söyledi.

THY Genel Müdürü Kotil, geçtiğimiz günlerde kendisine Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen "14. Uluslararası Malzeme ve Üretim Teknolojileri Konferansı'nda (AMPT), konferans  yürütme komitesince William Johnson Uluslararası Altın Madalyası" ödülü verildiğini kaydetti.

THY küçücük, 10 milyon yolcusu olan bir havayolu olduğunu, ama itibarı da bulunduğunu belirten Kotil, şimdi ise THY'nin Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi olduğunu söyledi.

Yolcu sayısının bugün 35 milyon, cirosunun 7,2 milyar olacağını vurgulayan Kotil, şunları kaydetti:

"Biz aslında burada ne yaptık? Diğer Avrupa'daki rakipleri çok iyi inceledik. Onların eksik analizlerini yatık. Bu havayollarının kısa kaldıkları neler? Neleri yanlış yapıyorlar, neleri doğru yapıyorlar? Bunları öğrenebiliyorsun. Biz şu anda THY olarak Avrupa'daki, dünyadaki rakiplerimizin hemen hemen hepsini bilmekteyiz. Bunların eksek analizlerini yaparak eksikliklerini gördük. Ondan sonra siz pazara yeni giriyorsanız diyorsunuz ki 'ben onu yapmayacağım, bunu yapacağım' onun yaptığı yanlışları yapmıyorsun. Onlar neden yanlışlarından vazgeçemiyorlar? Onları beraberinde getiriyorlar? Bize göre koca bir şirket oldukları için o metotlarından, davranışlarından kolay kolay vazgeçmesi mümkün olmuyor. Bir yerde bakım merkezi kuruluyor. Kapanması gerekiyor. Çünkü verimli değil. Ama kapanması o kadar kolay değil. İkram yaklaşımını belli bir yerde oturtmuş, orada duruyor. Ondan sonra bir yukarı çıkartması gerekiyor. Ama o kadar kolay değil. Hakikaten kuyruğunda bir sürü teneke bağlı durumda. Durumları bu. Biz o zaman dedik ki havayolu olarak, mühendislik olarak şunu şunu biz yapacağız. Yaptık ve sonuç aldık. Avrupa'nın en iyisi olduk."

Kotil, "Biz Türkiye olarak yalnızca havcılıkta, işletmecilikte bunu yapmakla kalmamalıyız. Bunu her sektörde, her alanda yapabiliriz" dedi.

Kaynak: Dünya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr