Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / 3. KÖPRÜ BU AY İHALEYE ÇIKIYOR

3. KÖPRÜ BU AY İHALEYE ÇIKIYOR

3. KÖPRÜ BU AY İHALEYE ÇIKIYOR11.02.2011

Kuzey Marmara Otoyolu Proje ihalesi için YPK onayı alındı, 3. köprünün bu ay ihaleye çıkması bekleniyor. 
        
Ulaştırma Bakanlığının İstanbul Boğazına üçüncü köprü yapılmasını da içeren Kuzey Marmara Otoyolu Proje ihalesi için YPK onayı alındı. Köprüde demiryolu bulunması ve projenin yapım ve işletiminde Karayolları Genel Müdürlüğünün hisse sahibi olmasına yönelik çalışmaların kesinlik kazanmasıyla bu ay ihale ilanına çıkılması bekleniyor.

Öte yandan YİD ihalelerinde ikinci YPK onayını ortadan kaldıran maddenin yer aldığı "Torba Yasanın" yürürlüğe girmesiyle "dev" ihalenin sözleşmesi doğrudan Ulaştırma Bakanlığınca onaylanacak.

Mevzuatta değişiklik
Bir çok kurumun başvurduğu YİD ihaleleriyle önemli başarılara imza atan Ulaştırma Bakanlığının, projelerin YPK onayından geçiş sürecinde önemli zaman kayıpları yaşaması YİD mevzuatında değişiklik yapılmasına neden oldu. Buna göre, TBMM'de görüşülmekte olan Torba Yasa'ya eklenen ve kabul edilen bir maddeyle YİD ihalelerinde sözleşmelerin YPK onayına sunulması ortadan kaldırıldı.

Torba Yasanın yürürlüğe girmesiyle Ulaştırma Bakanlığı, YPK'dan ilk onayı alınan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi ihalesinde sözleşmesini YPK'ya göndermeyecek. Bakanlık projenin sözleşmesini kendisi onaylayarak bu konuda önemli bir ilke imza atmış olacak.
Hisse konusu
Bu arada Ulaştırma Bakanlığı, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi ihalesini kazanacak girişime, Karayolları Genel Müdürlüğünün de yüzde 10 ortak olması fikri üzerinde çalışıyor. Buna göre, projenin yapım ve işletmesinde Karayolları Genel Müdürlüğünün en az yüzde 10 hisseyle temsil edilmesi düşünülüyor.

Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr