Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKADDA ERKESKİN DÖNEMİ

UTİKADDA ERKESKİN DÖNEMİ

UTİKADDA ERKESKİN DÖNEMİ26.11.2010

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenler Derneği (UTİKAD) 27. Olağan Genel Kurulu’nda yeni başkanını seçti.

Dernekte Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Turgut Erkeskin yeni dönemde UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütecek.

Oylama ve genel kurul öncesi bir veda konuşması yapan Kosta Sandalcı, “Başkanlığımdan bu yana 4 yıl geçti. Sektörün sorunlarıyla mücadele ettik, çözmeye çalıştık. Tüm eski başkan ve yönetim kurulları ile tüm genel kurul üyelerine teşekkür ediyorum.
 
Ben UTİKAD’ın bir neferiyim, başkanlığı bıraksam da, aynı güç ve istekle çalışmaya devam edeceğim. Bütün yönetim kurulu üyelerinin ortak kararıyla, bu göreve layık olduğunu düşündüğümüz ‘başkanım’ diyebileceğimiz yetkinlikte biri olan Turgut Erkeskin’in yönetiminde bir dönem daha üye olarak yer alacağım. Bundan sonraki ilk seçimli genel kuruldan sonra da, sadece genel kurul üyesi olarak hizmetlerimi sürdüreceğim. UTİKAD’ı ve hepinizi çok çok seviyorum” diye konuştu.

Bu arada yönetim kurulu üyelerinden Arif Badur, bütçenin yetersiz olduğunu düşünerek, 500 Euro olan üye aidatlarının 750 Euro’ya çıkmasını önerdi. Yapılan oylamada, 1 Ocak 2011’den itibaren aidatların 1.250 TL’ye çıkarılması oy çokluğuyla kabul edildi.
Yapılan seçimlerde ise 77 oy alan Turgut Erkeskin’in listesi oybirliğiyle iki yıl sürecek yeni dönem için seçildi. 5 oy da geçersiz sayıldı.
 
Erkeskin’den birlik mesajı
Başkanlığı kesinleştikten sonra bir konuşma yapan yeni UTİKAD Başkanı Erkeskin de, “Atak, seri ve dinamik olmak yeni stratejimiz olacak. Lojistik dünyasının tüm dernek ve kurumları ile işbirliği içinde olacağız. Dernek olarak lobi faaliyetlerine başladık. Kosta Sandalcı’yı FIATA Başkanı olarak görmek için elimizden geleni yapacağız.
 
22 bin km duble yol, 30 km demiryolu
Orient Ekspres Yönetim Kurulu Başkanı ve UTİKAD Üyesi A. Cüneyt Yüksel ise, hükümeti eleştirerek başladığı konuşmasında ilginç bir tespitte bulundu. “Bertaraf olma korkusuyla eleştiremediğimiz hükümetin getirdiği para politikaları ile bertaraf oluyoruz” diyen Yüksel, “Pazarlarımızı yabancılar ele geçiriyor. Sektörün yabancıların eline geçmesini önleyecek çalışmalar yapmalıyız. Türkiye’deki kara ulaştırma lobisinin çalışmaları etkin bir şekilde sürüyor. 22 bin km duble yol yapılıyor. Buna karşılık kaç km demiryolu yapıldı bilen var mı? 30 kilometre demiryolu yaptılar. 8 senedeki bilanço budur. Bu gerçekleri de dile getirmeliyiz” diye konuştu. 

Yönetim Kurulu
Turgut Erkeskin                Genel Transport
Kosta Sandalcıdis             Balnak
Arif Badur                         Reibel
Hacer Uyarlar                   Maxx Intermodal
Nil Tunaşar                       Transorient
Kaan Gürgenç                  Borusan
Selahattin Doğan             Inter Global
Kurtuluş Doğan                Doğan Lojistik
Hakan Çınar                     Conmar

DENETİM KURULU
Eymür Akol                       Ada Havacılık
Niyazi Göçer                     Karınca
Ahmet Reha Pakkan         Gulf Agency

DİSİPLİN KURULU
Lütfi Aygüler                     Balship
Mehmet Reha Yardım       Orship
Uğur Çimen                      Turkuvaz

TAHKİM KURULU
Mete Tırman                     Konsped
Cevat Sayar                     GKS
Ercan Ataman                   Logwin
 
Divan Başkanlığı'nı Polat Bengiserp'in yaptığı kurul, oturumu başarıyla yönetti.

 
UTİKAD Genel Sekreteri Müjdat Mandal, üyelere çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
Ahmet Kartal Başarı Ödülü Funda Karabacak’ın

İÜ Ulaştırma ve Lojistik Yüksek Okulu 2009-2010 Öğretim Yılı Okul birincisi Funda Karabacak’a 1.000 TL tutarında bir çek verildi.  Ödülden sonra bir konuşma yapan Karabacak, geçen yıl kaybettiğimiz Serdar Aydıntuğ Hoca ile ilgili konuşurken gözyaşlarını tutamadı. 
 
Kaynak: Selçuk ONUR - Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr