Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / 100 MİLYON DOLAR HARCADI TURKON VE MAERSKÜ KAPTI

100 MİLYON DOLAR HARCADI TURKON VE MAERSKÜ KAPTI

100 MİLYON DOLAR HARCADI TURKON VE MAERSKÜ KAPTI09.11.2010

İspanya’nın önde gelen liman işletmecisi Grup TCB’nin Nemrut Koyu’nda işlettiği TCE Ege Konteyner Terminali’ndeki yatırımları 100 milyon dolara ulaştı. Şu anda Turkon ve Maersk denizcilik hatlarıyla çalışan TCE Ege Terminali’nin aylık yük elleçleme miktarı 15 bin TEU’yu buldu. Şirket, orta vadede limanın kapasitesini yıllık 400 bin TEU’ya çıkarmaya yönelik yatırımlarını sürdürüyor.

TCE Ege Konteyner Terminal İşletmeleri AŞ, Mövenpick Otel’de düzenlediği toplantıda müşterileri ve denizcilik sektörünün temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan TCE Ege Genel Müdürü Vahdet Keleş, Kasım 2009′da ilk geminin yanaştığı limanda şu anda aylık 15 bin TEU’luk konteyner elleçledikleri bilgisini verdi. TCE Ege’nin, bölgedeki tüm hatlara hizmet vermek amacıyla kurulduğunu söyleyen Keleş, “Şu anda Turkon ve Maersk’in gemileri limanımıza yanaşıyor. Yeni hatlar çekmeye yönelik görüşmelerimiz devam ediyor. Yakın ve orta vadede gelecek hatlar var” dedi. TCB Ege’nin orta vadede 400 bin TEU elleçleme kapasitesine ulaşacağını aktaran Keleş, buradaki yatırımlarının şimdiden 100 milyon dolara yaklaştığını aktardı.

Vahdet Keleş, Türkiye’deki faaliyetlerine Aliağa Nemrut Koyu’ndaki TCE Ege Konteyner Terminali’nin işletmeciliği ile başlayan İspanyol Grup TCB’nin Türkiye’nin başka bölgelerinde de liman işletmek istediğini ve bu konuda Türk firmalarıyla görüşmelerin sürdüğünü belirterek, “Grup TCB, TCE Ege ile Türkiye’de de tanınmaya başlanması ile Marmara ve Akdeniz’deki işletmelerden bazı proje teklifleri geldi. Bunlar yeni liman kurulması ve mevcut limanlarda yenileme ve işletme projelerini kapsıyor. Şu anda görüşmeler sürüyor” diye konuştu. Grup TCB’nin 8 ülkede 13 konteyner ve 3 tren terminali işlettiğini söyleyen Vahdet Keleş, grubun dünyada hızla büyüdüğünü ve işlettiği terminal sayısının kısa zamanda 20′ye çıkacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr