Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / DEDEAĞAÇ-İZMİR RO-RO SEFERLERİ BAŞLAYACAK

DEDEAĞAÇ-İZMİR RO-RO SEFERLERİ BAŞLAYACAK

DEDEAĞAÇ-İZMİR RO-RO SEFERLERİ BAŞLAYACAK01.11.2010

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Yunanistan Dedeağaç Limanı temsilcileri, İzmir Alsancak Limanı yöneticileri ve iş adamlarıyla sürdürülen görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve Dedeağaç ile İzmir arasında karşılıklı ro-ro seferlerinin en kısa sürede başlaması için iyi niyet imzalarının atıldığını bildirdi.
 
İZTO'dan yapılan yazılı açıklamada, odada düzenlenen toplantıda iki tarafın temsilcilerinin anlaştığı ve Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu ile görüşerek izin aldıkları ifade edildi.
 
Uzun süredir yürüttükleri çalışmaların somut işbirliği adımlarına dönüşmesinden son derece mutlu olduklarını ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:
 
“Dedeağaç-İzmir ro ro seferlerinin başlaması için iyi niyet imzalarının atılması son derece önemli bir başlangıç. Ticaretin her alanında geçerli olan 'en kolay ve en hızlı ticaret komşu ile yapılır' düşüncesi, dış ticarette de geçerli. Bu yüzden Yunanistan ile ticaretimiz ve ilişkilerimize büyük önem veriyoruz. Son 15 yılda Türk–Yunan ilişkilerinin gelişimi için yoğun bir çaba harcadık. Oda olarak iki ülke iş adamlarını buluşturan sayısız zirve, toplantı, temas ve karşılıklı ziyaret gerçekleştirdik. Bu çabalarımız sonucunda 15 yılda ülkelerimiz arasındaki ticaret 15 kat arttı. Hedefimiz en kısa zamanda 10 milyar dolarak ulaşmak.”
 
Mayıs ayında iki ülke başbakanının Atina'da gerçekleştirdiği toplantı ve alınan kararlarla Türk-Yunan ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığını belirten Demirtaş, “Başbakanımız 22 Ekim'de de Atina'ya tekrar bir ziyarette bulundu. İki ülke ilişkilerinde yakalanan bu olumlu havayı, bizler de iş adamları olarak değerlendirmek zorundayız. Bu fırsatı ıskalamamamız gerekiyor. Bunun için yeni projelerle, hızla harekete geçtik ve sonuçlarını alıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Dedeağaç Liman Başkanı Skevas Hristos ise Dedeağaç-İzmir arasında başlayacak ro-ro seferlerini bir başlangıç olarak gördüklerini belirterek, “Bu başlangıçla birlikte gelecekte gerçekleştireceğimiz işbirliklerinin de temelleri atıldı. Öncelikle TIR taşımacılığıyla başlayacak olan ro-ro seferlerinin ileriki dönemde daha da gelişeceğine inanıyoruz” görüşününü aktardı.
 
İZTO'da düzenlenen toplantıya, Demirtaş ve Hristos'un yanı sıra İZTO Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, Yunanlı iş adamı ve yatırımcı Savvas Seferiadis, Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Orhan İpekoğlu ve İzmir Alsancak Limanı Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Şükrü Kara'nın katıldığı bildirildi.
 
Görüşmenin ardından Alsancak Limanına bir ziyaret düzenlendiği, Liman İşletme Müdür Yardımcısı Serdal Ensari'nin heyete limanı gezdirerek bilgi verdiği belirtildi.

Kaynak: Hürriyet

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr