Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / AB HEYETİ ULAŞTIRMA FASLI İÇİN KAPIKULEDE İNCELEMELER YAPTI

AB HEYETİ ULAŞTIRMA FASLI İÇİN KAPIKULEDE İNCELEMELER YAPTI

AB HEYETİ ULAŞTIRMA FASLI İÇİN KAPIKULEDE İNCELEMELER YAPTI26.09.2010

Avrupa Birliği (AB) heyeti, müzakereler sürecinde ulaştırma faslı için Kapıkule Sınır Kapısı ve Kapıkule Gar'ında incelemelerde bulundu.

Avrupa Komisyonu Uluslararası Taşımacılık ve Genişleme Politika Ofisi Yetkilisi Francois Begeot, Avrupa Komisyonu Genişleme Türkiye Yetkilisi Françios Naucodıe'yi, Edirne Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, Kapıkule Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Kaptan Kılıç ve diğer ilgililer Kapıkule Sınır Kapısı VİP Salonu'nda karşıladı.Heyete burada, Sürmen ve Kılıç tarafından Kapıkule'nin işlem hacmi ve işleyişi konusunda bilgi verildi.

Sınır Kapısı'ndaki incelemenin ardından, Kapıkule Gar'ına geçen heyeti burada da, TCDD Bölge Müdür Yardımcısı Nihat Aslan, TCDD Marmaray Koordinasyon Komisyonu Başkan Yardımcısı Ufuk Kınık ve TCDD Edirne İşletme Müdürü Muharrem Aytekin karşıladı. Heyete burada da yetkililer tarafından, Kapıkule garından yapılan ulaşımla ilgili bilgi verildi.İncelemenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Avrupa Komisyonu Uluslararası Taşımacılık ve Genişleme Politika Ofisi Yetkilisi Francois Begeot, 21. fasıl çerçevesinde Türkiye'de bulunduklarını söyledi.
Dün İstanbul'da incelemelerde bulunduğunu anımsatan Begeot, şunları kaydetti:''Ziyaretler bittikten sonra değerlendirme yapacağız. Amacımız mevcut ulaştırma ne durumda, bunu görmek istiyoruz. Türkiye aday ülke, zamanı gelince Türkiye'deki ulaştırma konuları nasıl entegre olabilecek onu görmek için buradayız. Şu ana kadar iyi görünüyor. Bu süreç bugün başlamadı, birkaç yıl önce başladı, bugün de bitmeyecek, devam edecek.''
Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinin de eşlik ettiği heyet, yarın İzmir'de Çandarlı Limanı'nda incelemelerde bulunacak. Bu hafta içinde Ankara, Eskişehir, Diyarbakır ve Van'da da incelemelerini sürdürecek.
Kaynak: Euractiv
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr