Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / ALSANCAK LİMANI DA İHALEYE ÇIKACAK

ALSANCAK LİMANI DA İHALEYE ÇIKACAK

ALSANCAK LİMANI DA İHALEYE ÇIKACAK13.04.2010

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun 10. toplantısı, Tarihi Havagazı'nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katıldığı toplantıda kent gündemindeki konular ele alındı.

Başkan Kocaoğlu, kurul üyelerine Gediz'in kurtarılması konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gediz Nehri üzerinde denize dökülmeden önceki son arıtmayı 2 Nisan'da Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı törenle açtıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, bu ay içinde Kemalpaşa arıtmasının da açılmasıyla kendilerine düşen görevi tamamlamış olacaklarını söyledi.
Başkan Kocaoğlu, geçmişte Kordon Yolu Projesi kapsamında inşa edilen ancak projenin durdurulması sonrasında atıl durumda bekleyen viyadük ayaklarının limana indirilmesi konusunda açıklamalarda bulunarak projenin hazır olduğunu ve İzmir Limanı'nın özelleştirilme sürecinin tamamlanmasının ardından ihaleye çıkılacağını söyledi. Bakan Yıldırım'ın da projeyi desteklediğine dikkat çeken Kocaoğlu, "Sayın Bakan viyadükleri limana indirip bu işi temizlemekten yana" dedi.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr