Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / AB KARAYOLU TAŞIMACILIĞI PAKETİNİ RESMEN KABUL ETTİ

AB KARAYOLU TAŞIMACILIĞI PAKETİNİ RESMEN KABUL ETTİ

AB KARAYOLU TAŞIMACILIĞI PAKETİNİ RESMEN KABUL ETTİ20.10.2009AB, karayolu operatör lisanslarını harmonize ederek belli bir standarda kavuşturan, kabotaj uygulamalarını da aşağı çekmesi beklenen karayolu taşımacılığı paketini resmen kabul etti.

Yük Nakliye Birliği (The Freight Transport Association  -FTA) Bakanlar Kurulu’nun karayolu taşımacılığı paketini resmen kabul ettiğini açıklayarak, karayolu paketindeki yeni kuralların daha güvenli karayoluyla, daha başarılı rekabet ortamını destekleyeceğini belirtti.

 

AB karayolu taşımacılık paketi 24 Eylül’de görüşülmeye başlandı. Paket, tüm Avrupa’daki karayolu operatör lisanslarını harmonize ederek belli bir standarda kavuştururken, hükümetlerin kabotaj uygulamalarını da 2010 baharından itibaren kesin olarak aşağı çekmesi bekleniyor.

 

Mevcut uygulama; Avrupa’ya yakıttan dolayı yüksek oranda gümrük vergisi ödeyen İngiliz operatörler için - kayıtlı olmayanlar daha fazla etki değerlendirmesi ile 2014 yılına kadar araçlarını iç pazara kaydetmesini gerektiriyor - büyük bir rekabet dezavantajını temsil ediyordu.

 

FTA yetkililerinden Chris Yarsley’e göre yeni kurallar, çoğunluktaki İngiliz taşımacılarını aracın trafiğe çıkabilirlik ve sürücünün uygunluğu açısından Avrupa çapında oyun alanına daha yakın ve faaliyet sektöründe bir adım ileri düzeye taşırken, diğer yol kullanıcılarının güvenliğini açısından da haydut operatörler karşısında tehlikeye atmadan altın standardına kavuşturuyor.

Kaynak: FTA


Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr