Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / DTO İZMİR DE ARDİYE MUAFİYETİ İSTİYOR

DTO İZMİR DE ARDİYE MUAFİYETİ İSTİYOR

DTO İZMİR DE ARDİYE MUAFİYETİ İSTİYOR06.10.2009

DTO İzmir Şubesi, TCDD'ye başvurarak Haydarpaşa Limanı'na sağlanan ardiye muafiyetinin İzmir Limanı'na da tanınmasını istedi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, TCDD Genel Müdürlüğü'ne başvurarak Haydarpaşa Limanı'na sağlanan ardiye muafiyetinin İzmir Limanı'na da tanınmasını istedi. TCDD Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, Eylül 2009'dan itibaren TCDD İzmir Limanı'nda tekrar baş gösteren sıkışıklık nedeniyle gemilerin geç operasyon altına alınmasının oda üyelerine ilave ardiye maliyeti olarak yansıdığı belirtilerek, "Bu sorunu ortadan kaldırmak üzere, Haydarpaşa'da uygulanan ardiye muafiyetinin, İzmir Limanı için de uygulanması maksadıyla, TCDD Liman Hizmetleri Tarifesi'nde gerekli düzenlemenin yapılması hususu bilgi ve görüşlerinize arz olunur" denildi.

İzmir Limanı'ndaki sıkışıklığın geçici bir durum olma özelliği taşımadığının tespit edildiğine dikkat çekilen yazıda "Demirde Bekleme Ücreti" uygulamasının, ilave ağır yükler getirdiğini vurgulayarak, bekleme süreleri 72 saati aşan konteyner gemilerinden "Demirde Bekleme Ücreti" alınmamasını sağlayacak şekilde bir düzenlemeye gidilmesi talep edildi. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin eylül ayı olağan meclis  toplantısında konuşan oda yönetim kurulu üyesi Yusuf Öztürk, her iki başvuruya da  henüz yanıt alamadıklarını ancak ümitli olduklarını söyledi. Öztürk, "İzmir Limanı'nda bu sorunlar devam ettikçe birçok konteyner gemisi Aliağa'daki Nemrut Limanı'na kaçacak" bilgilerini verdi.

 
Kaynak: Dünya Gazetesi
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr