Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / TRANS SİBİRYA YÜK PERFORMANSINI ARTTIRMA ARAYIŞI

TRANS SİBİRYA YÜK PERFORMANSINI ARTTIRMA ARAYIŞI

TRANS SİBİRYA YÜK PERFORMANSINI ARTTIRMA ARAYIŞI06.10.2009Rusya Demiryolları, Trans - Sibirya üzerindeki kargo yüklerinin 7 gün içinde taşınması için yeni operasyonel planlama ile yeni teknolojik yönetimin uygulanması gerektiğinü savunrken, kullanıcılar farklı taleplerde bulunuyor.

Global ekonomik gerileme, demiryolları taşıma taleplerini de olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Bazıları artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını ve minimal paylara razı olunması gerektiğini savunsa da, üretim ve hizmet pazarı ounucularının çoğunluğu bu sürçten çıkmanın veya kurtulmanın yollarını arıyor.


Rusya Demiryolları, dünyanın ünlü yolcu taşıma hatlarından biri olan Trans – Sibirya üzerinden Asya – Avrupa arasındaki kargo transit taşımasını arttırmanın yollarını arıyor.

Uzak Doğu ile Avrupa’yı Rusya üzerinden birbirine bağlayan Trans – Sibirya, 28 ülkeyi daha ağına dahil ediyor. Yolcular bu hattı en az 7 günde geçerken, kargo yükleri neredeyse bu zamanın iki katına çıkıyor. Sistemin aşırı yüklü olması trafiğini de zorluyor.


Rusya Demiryollları (RZD) Başkanı Yardımcısı
Boris Lapidus, Trans – Sibirya üzerindeki kargo yüklerinin de 7 gün içinde taşınması için yeni operasyonel planlama ile ele alınacak yeni teknolojik yönetimin uygulanması gerektiğini savundu. Lapidus, örneğin, 700 değil 2 bin 500 kilometre/saat hız yapabilecek lokomotifler kullanacaklarını, bunun da bir gün kazandırdığını söyledi.


Trans – Sibirya’nın arzu edilen bir hat olması için kullanıcılar, öncelikl bürokratik engellerin azaltılması ve hat üzerinde bulunan tüm ülkeler için operasyonel prosedürün birleştirilmesini istiyorlar.

 

Deutsche Bahn CEO’su Rudiger Grube Ekonomik düşüş süresince demiryolu taşımacılığına talebin yüzde 25 - 30 düştüğünü belirtmişti.  Grube, buna rağmen uzun vadeli işbirliği için kararlı duracak oyuncular aradıklarını dile getirdi.


Kintetsu’da danışman olan Hirokazu Tsujimoto’a göre ise, Japon yatırım çevreleri Trans – Sibirya’ya yatırıma hazırlandı ama, şu an çok pahalı ve yavaş olduğu için harekete geçmiyorlar.

 
Kaynak: Russiatoday
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr