Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / KÜRŞAT TÜZMENDEN HAVAALANI MÜJDESİ

KÜRŞAT TÜZMENDEN HAVAALANI MÜJDESİ

KÜRŞAT TÜZMENDEN HAVAALANI MÜJDESİ01.10.2009

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Adana-Mersin arasına uluslararası nitelikte havalimanı yapılması yönündeki çalışmaların sürdürüldüğünü, temelinin ise yıl sonuna kadar atılmasının beklendiğini bildirdi.

Eski bakanlardan, AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Adana-Mersin arasına uluslararası nitelikte havalimanı yapılması yönündeki çalışmaların sürdürüldüğünü, temelinin ise yıl sonuna kadar atılmasının beklendiğini bildirdi.

Tüzmen, yaptığı açıklamada, kentin yanı sıra yörenin kalkınmasına vesile olacak çalışmaları sonuna kadar takip edip, neticelendirmek istediklerini söyledi.
Bu kapsamda Adana-Mersin arasında uluslararası bir havalimanı yapılması konusunda Mersinlilere söz verdiklerini belirten Tüzmen, geçen günlerde konuyla ilgili olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile bir araya geldiklerini kaydetti.

Tüzmen, ''Bakan Yıldırım ile görüşmemizde, sayın bakanımız, 'Çukurova Uluslararası Havalimanı' adını vereceğimiz alanın yıl sonuna kadar temelinin atılacağını söyledi'' dedi.

Konunun takipçisi olacaklarını ve en yakın zamanda tüm Çukurova'ya müjde vereceklerini dile getiren Tüzmen, çalışmanın bütçe ve plan çalışmalarının sürdürüldüğüne işaret ederek, şöyle konuştu:

''Geçmiş yıllarda söz konusu çalışma, Adana'daki vatandaşlarımızın çok tepkisini almıştı. Ancak şimdi yaptığımız görüşmelerde, herkesin projeye destek verip, sahip çıkacaklarını gözlemledik. Çünkü bu havalimanı sadece Mersin'de değil, tüm Çukurova için gerekli bir alan.''

Havalimanının Tarsus ilçesi yakınlarında kurulmasının öngörüldüğünü vurgulayan Tüzmen, şunları kaydetti:
''Havalimanını tamamladığımızda, Çukurova'nın sanayiden turizme kadar hemen her konuda çehresi değişecek. Çünkü şu an Adana'daki mevcut havaalanının genişleme alanı yok. Yani burası, uluslararası şirketlere ait uçakların inip kalktığı bir merkez olacak. Doğal olarak da ulaşım sorunu büyük oranda çözülmüş olacak.''

''SURİYE İÇİN DE İYİ OLACAK''

Geçen günlerde Türkiye ile Suriye arasındaki vize uygulamasının karşılıklı olarak kaldırılması ve Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin kurulmasına karar verildiğini hatırlatan Tüzmen, şunları kaydetti:

''Bilindiği gibi, Mersin Suriyeli turistler için çok ciddi bir merkez. Alınan bu kararla Mersin turizmde daha iyi noktaya gelecek. Ayrıca Halep-Mersin yolcu trenine binen bir Suriyeli, Mersin'e gelip, buradan uçakla istediği ülkeye ulaşım imkanı yakalayabilecek. Yani oluşturacağımız havalimanı sadece Çukurova halkına değil, Suriye halkına da kolaylık sağlayacak, onlar için de iyi olacak.''

Kaynak: www.UlasimOnline.Com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr