Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / TÜRKİYENİN 4. HANGARI AÇILIYOR

TÜRKİYENİN 4. HANGARI AÇILIYOR

TÜRKİYENİN 4. HANGARI AÇILIYOR01.10.2009

Asal Havacılık Şirketi tarafından yapılan Türkiye'nin dördüncü hangarı Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda hizmete girecek.

Asal Havacılık Şirketi Yetkilisi Bülent Dilmen, yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önce başladıkları uçak bakımlarının yapıldığı hangar inşaatında sona yaklaşıldığını bildirdi. Sadece kapıların yerleştirilmesinin kaldığını ifade eden Dilmen, ekim ayının sonuna doğru hangarı hizmete açmayı planladıklarını kaydetti.

İlk etapta uçak boyama işlemleri yapacaklarını belirten Dilmen, daha sonra uçak bakımlarına yöneleceklerini kaydetti. Türkiye'nin dördüncü bir hangara ihtiyacı olduğunu ifade eden Dilmen, ''6 uçak kapasiteli hangarda yıllık yaklaşık 70 uçağın bakımını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Türkiye'de uçak sayısı arttı. Bu nedenle mevcut hangarlar arasında herhangi bir rekabet söz konsu olamaz. Çünkü Türkiye'nin hangara ihtiyacı var'' diye konuştu.

Süleyman Demirel Havalimanı'nın yan tarafına inşa edilen hangar için 12 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını söyleyen Bülent Dilmen, ilk etapta 68 kişiye istihdam yaratılacağını bildirdi.

Dilmen, şöyle devam etti:

''Süleyman Demirel Havalimanı'nda seferlerin olmaması bizim için dezavantaj değil. Çünkü uçaklar yılda en az bir defa büyük bakımdan geçerler. Biz uçakların büyük bakımlarını gerçekleştireceğiz. Süleyman Demirel Havalimanı'nda uçak seferlerinin çok sık olmaması bizim için bir avantaj olarak değerlendirilebilir. Antalya ya da İstanbul'daki havalimanlarında hizmet vermek daha güçtür. Isparta bu açıdan bize daha uygun geldi. Süleyman Demirel Havalimanı'nın stratejik konumu bize uygun olacak. Hangarın hizmete girmesiyle hem Türkiye'deki ihtiyaç giderilecek hem de uzun süredir atıl vaziyette duran Süleyman Demirel Havalimanı hareketlenecek.''

Kaynak: Perşembe Rotası

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr