Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / İŞ YAŞAMINDA KADINLAR DAHA AKTİF ROL OYNAMALI

İŞ YAŞAMINDA KADINLAR DAHA AKTİF ROL OYNAMALI

İŞ YAŞAMINDA KADINLAR DAHA AKTİF ROL OYNAMALI05.03.2024Kadın olarak ve iş dünyasında aktif bir rol oynayan biri olarak, her zaman çözüm odaklı düşünme ve kolektif çalışmanın gücüne inanma tutkum benim için önemli oldu. Tek ses yerine çok sesliliğin yaratıcılığına ve gücüne inanmışımdır. İş dünyasında yaşanan problemlerin ve engellerin azmim, çalışma coşkumun önüne geçmesine asla izin vermedim. Sadece kariyer odaklı değil, aynı zamanda denge ve eşitlik üzerine odaklanarak kariyer yolculuğumu şekillendirmeye çalıştım.

Planlamanın, disiplinin ve işe olan tutkunun başarıya giden yolda önemli olduğunu düşünüyorum. Başarıyı sadece basamaklar olarak değil, aynı zamanda birikimlerin ve değerlerin yükseldikçe edinilebilecek mertebeler olarak görüyorum. Olgunlaşma, tevazu ve iç huzur, sadece adımlar atıldıkça değil, aynı zamanda bu mertebeleri aştıkça kazanılan değerlerdir.

İş yaşamında kadınların daha aktif bir rol oynaması için çeşitli çalışmaların hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyorum. Öncelikle, kadınların iş yaşamına daha fazla entegre olabilmeleri için eğitim ve kariyer fırsatlarına erişimlerinin artırılması önemlidir. Eğitimde cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadınlara yönelik mentorluk programlarının desteklenmesi, potansiyellerini gerçekleştirmelerine yardımcı olabilir.
İş hayatına erken yaşta atılmış bir kadın olarak gözlemlerime göre ve araştırmaların da ortaya koyduğu üzere kadın sayısının üst düzey görevlerde özellikle C-Level kademesinde artması şirketlerdeki kârlılığı artırıyor ve şirketler sosyal sorumluluk açısından daha fazla öne çıkıyor. Belli iş alanları söz konusu olduğunda hem sektörümüz hem de birçok sektörün erkek domine olduğunu bilmek ve bunu iş hayatında deneyimlemek başkanlık görevini yürüttüğüm dönemde UTİKAD çatısı altında Kadın Lojistikçiler Odak Grubunu kurmama vesile olmuştu. Odak grubumuzda yüze yakın kadın lojistikçi ile tecrübelerimizi ve hedeflerimizi birleştirerek kadınların sektörde temsilini artırmaya ve kariyerlerini güçlendirmeye yönelik çözümler üretiyoruz.

Son olarak, kadınların iş yaşamında başarılı olmalarını desteklemek için rol model olabilecek kadın liderlerin ve mentorların varlığı önemlidir. Bu liderlerin deneyimlerinden yararlanmak ve onların ilham verici hikayelerinden güç almak, genç kadınların kariyer hedeflerine ulaşmalarını destekleyebilir.

Kaynak: Z Raporu
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr