Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / ULUSLARARASI MULTİMODAL GÜZERGAHININ GELİŞTİRİLMESİ İÇİN İSTANBUL’DA TOPLANILDI

ULUSLARARASI MULTİMODAL GÜZERGAHININ GELİŞTİRİLMESİ İÇİN İSTANBUL’DA TOPLANILDI

 ULUSLARARASI MULTİMODAL GÜZERGAHININ GELİŞTİRİLMESİ İÇİN İSTANBUL’DA TOPLANILDI22.12.2022Asya-Pasifik ülkeleri, Çin, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye, Avrupa uluslararası multimodal güzergâhının geliştirilmesine ilişkin toplantı 21-22 Aralık tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştiriliyor.

Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye demir yolu idarelerinin başkanlarının altı taraflı olarak bir araya geldiği toplantıya TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü’nü temsilen Genel Müdür Yardımcısı Çetin Altun katıldı.

Toplantıya ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ilgilileri, TCDD Taşımacılık Yük Dairesi Başkanı Naci Özçelik, İstanbul Bölge Müdürü Uğur Taşkınsakarya ve Strateji Geliştirme Dairesi Başkan Yardımcısı Mehmet Uygur ile ilgililer katıldı.

Bugüne kadar yapılan çalışmaların sonuçlarının ve sorumlu lojistik şirketlerinin raporlarının değerlendirildiği toplantıda güzergâhtaki yük akışını artırma konusunda karşılıklı istişarelerde bulunuldu.

Tarife oranlarında aynı uygulamaya devam edilme durumunun değerlendirildiği toplantıda Gürcistan Demir Yolu A.Ş.’nin, ulaşım türüne bağlı olmaksızın konteyner taşımacılığı için tüm güzergâhta tek bir taşıma belgesinin (SMGS) düzenlenmesine ilişkin önerisi değerlendirildi.

TCDD Taşımacılık, Türkiye Pazarında Yük Taşımacılığının Lokomotifi
Toplantıda Türkiye’de gerçekleştirilen demir yolu ile yük taşımacılığına TCDD Taşımacılık olarak büyük önem verdiklerini belirten Genel Müdür Yardımcısı Çetin Altun: "Küresel anlamda gerçekleştirilen demir yolu ile yük taşımacılığı hem ülkemiz hem dünya için önem arz ediyor. Demir yolu yeşil çevre hedefi, hedeflenen süre, taşınabilir yük miktarı ve ekonomik yönüyle lojistik sektörüne önemli bir avantaj sağlıyor. TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü ise Türkiye pazarında demir yolu yük taşımacılığının lokomotifi olarak ön plana çıkıyor. Burada alınacak kararlara ve yapılan değerlendirmeler bu sebeple büyük önem veriyoruz." dedi.

Türkmen Demir Yolları Demir İpek Yolu Güzergâhında Önemli Bir Paydaş
Uluslararası multimodal güzergâhının geliştirilmesine ilişkin toplantı ile bir araya gelen TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Çetin Altun ve Türkmenistan Demir Yolları A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dovlet Hodjamuradov 22-23 Aralık tarihleri arasında ikili bir görüşme gerçekleştirecek.
Toplantı kapsamında TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü ile Türkmen Demir Yolları Ajansı Arasında Vagon Kullanımı Hakkında Sözleşme imzalanacak. Genel Müdür Yardımcısı Altun: "Demir İpek Yolu güzergâhında ortak paydada buluştuğumuz Türkmen Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğümüz için önemli bir paydaş. Lojistik sektörümüzün gelişimi adına gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmelerin ve iş birliğimizin güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum." diye konuştu.

Kaynak: tcddtasimacilik.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr