Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / İZMİR’DEKİ İLK LOJİSTİK FUARINA UTİKAD DESTEĞİ

İZMİR’DEKİ İLK LOJİSTİK FUARINA UTİKAD DESTEĞİ

İZMİR’DEKİ İLK LOJİSTİK FUARINA UTİKAD DESTEĞİ05.07.2022UTİKAD, başta üyeleri olmak üzere tüm lojistik sektörü temsilcileri ile İzmir’de ilk kez düzenlenecek olan "Logistech Lojistik Depolama ve Teknolojileri Fuarı"nda buluşacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) tarafından düzenlenen fuarın lansmanı 21 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşti. UTİKAD Yönetim Kurulu Temsilcileri ve UTİKAD üyelerinin ilgi gösterdiği lansman toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de bir konuşma yaptı.

Çin’den Avrupa’ya uzanan Yeni İpekyolu Projesinde, İzmir’in Orta Koridor ticaret yolunda lojistik taşımalar açısından Akdeniz’e açılan kapısı olması ve İzmir’in çevresinde bulunan OSB’lere ulaşım kolaylığına sahip olması sayesinde Logistech Fuarı’nın yeni pazar imkanları yaratarak katılımcılara yeni fırsatlar sunması amaçlanıyor. Bu misyonla hayata geçirilen Logistech Fuarı ayrıca, İzmir’in limanlarını canlandırarak Çin’in öncülüğünde hayata geçirilen "Bir Kuşak Bir Yol" projesinde karayolunda İstanbul’un, denizyolunda da İzmir’in Orta Koridor’un batıya açılan kapı olması için ulusal ve uluslararası lojistik sektörünü bir araya getirme hedefi taşıyor.

Bununla birlikte; Akdeniz çanağındaki ülkelerle yapılacak iş birlikleri ile İpekyolu ve Akdeniz Havzası arasındaki dünya ticaret yollarının günümüze kadar birleşim noktası olan İzmir’in lojistik merkezi haline gelmesiyle lojistik sektörünün ve bağlı sektörlerin geliştirilmesi, dolayısıyla ülke ekonomisinin ve istihdamın desteklenmesi de amaçlanıyor.

Lojistik sektörünün tüm tedarik ve ihtiyaç zincirlerinin bir araya geleceği Logistech Fuarı’nda; lojistik, depolama, bilgi ve otomasyon, e-ticaret, banka, sigorta, gümrükleme firmaları temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) tarafından 29 Eylül – 1 Ekim 2022 tarihlerinde Fuar İzmir’de düzenlenecek "Logistech Lojistik Depolama ve Teknolojileri Fuarı"na destek veren UTİKAD, fuar kapsamında bir stant da açacak.

İZFAŞ tarafından yapılacak olan etkin reklam çalışmaları ile yeni müşteri potansiyelleri yaratılarak katılımcılarla bir araya gelmesi hedefleniyor. UTİKAD üyelerine özel, fuar için 7 Temmuz 2022 tarihine kadar yüzde 25 erken kayıt indirim avantajı sağlanacaktır. 7 Temmuz 2022 tarihinden sonra gerçekleştirilecek kayıtlar için ise UTİKAD üyelerine yüzde 15 indirim sunuluyor.

21 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşen "Logistech Lojistik Depolama ve Teknolojileri Fuarı"nın lansmanına UTİKAD Bölgeler Koordinatörü Bilgehan Engin, Ege Bölgesi Çalışma Grubu Başkanı Taner İzmirlioğlu, UTİKAD Kadın Odak Grubu Üyesi Aslı Malay Tuncer ve UTİKAD Genel Müdürü Alperen Güler katıldı. UTİKAD Üyeleri ve lojistik sektörü temsilcileri tarafından büyük ilgi gören lansmanda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de bir konuşma yaptı. Başkan Soyer, konuşmasının ardından lojistik sektörü temsilcileri ile sohbet etti.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr