Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / KARAYOLLARI VE DEMİRYOLLARINDA KONTROL ARTTI

KARAYOLLARI VE DEMİRYOLLARINDA KONTROL ARTTI

KARAYOLLARI VE DEMİRYOLLARINDA KONTROL ARTTI02.07.2009Resmi BelTA Ajansı'nın haberine göre, bakanlık düzeyindeki Belarus Devlet Gümrük Komitesi'nin başkanı Aleksandır Şpilevski, uygulamanın yarından itibaren başlatılacağını ve ''Rusya'dan gelen mallar üzerinde kontroller yapacaklarını'' bildirdi.

Şpilevski, Rusya'dan gelen mallar konusunda bunun dışında da önlemler alacaklarını belirtirken, başka bir ayrıntı vermedi ve uygulamanın nedenine ilişkin olarak da bilgi vermedi.

Reuters Ajansı, uygulamanın, ''aralarında resmi olarak vize muafiyeti ve gümrük birliği bulunan iki ülke arasında son aylarda giderek yükselen gerilimin bir sonucu olduğu'' yorumunu yaptı.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko, hafta sonunda Moskova'da yapılan bir zirve toplantısını, Rusya'nın Belarus'ten ithal edilen süt ve süt ürünlerine kısıtlamalar getirmesi üzerine boykot etmişti. Rusya ayrıca, Belarus'a sattığı doğalgazın fiyatını arttırma kararı almıştı.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in, Kazakistan ve Belarus başbakanları Kerim Masimov ve Sergey Sidorsky ile birlikte 9 Haziran'da yaptığı açıklamada ise tam tersi mesajlar verilmişti. Putin, Rusya, Kazakistan ve Belarus'un, Dünya Ticaret Örgütü'ne üyelik için ayrı ayrı sürdürdükleri müzakerelere son verme kararı aldıklarını, bu süreci birlikte sürdüreceklerini belirterek, ''DTÖ'ye ancak, gümrük birliği oluşturacağımız Belarus ve Kazakistan ile birlikte gireriz'' demişti.
 
Kaynak: ulaşımdan İletişime
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr