Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD VE LOGISTICS ALLIANCE GERMANY ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

UTİKAD VE LOGISTICS ALLIANCE GERMANY ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

UTİKAD VE LOGISTICS ALLIANCE GERMANY ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI14.06.2022
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ile Support Association Logistics Alliance Germany (FV LAG) arasında 3 Haziran 2022 tarihinde iş birliği protokolü imzalandı. UTİKAD Dernek ofisinde düzenlenen imza törenine UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve FV LAG'ın Baş Danışmanı Stefan Schröder ile FV LAG Heyeti katılım sağladı.

UTİKAD ve FV LAG arasında imzalanan protokolle iki dernek arasında verimli bir iş birliğinin temelinin oluşturulması için ilk adım atılmış oldu. Protokol kapsamında; yarının lojistiğinin birlikte geliştirilmesi, Türk ve Alman lojistik şirketleri arasındaki iş birliğine katkıda bulunmak için çeşitli alanlarda çalışmalar yapılması, lojistik sektörünün dijitalleşme eğilimleri alanında tarafların iş birliği yapması, Türkiye ve Almanya arasındaki intermodal taşımacılık çözümlerinin geliştirilmesinin desteklenmesi ve ayrıca mesleki eğitim standartları ve yeterlilikleri alanında karşılıklı bilgi alışverişi sağlanması maddeleri yer aldı.

FV LAG'ın Baş Danışmanı Stefan Schröder, iş birliği protokolü hakkında şunları söyledi: "Geleceğin lojistiği için yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlerin geliştirilmesi, güçlü ortakların iş birliğini gerektiriyor. Bu protokol, açık ve uzun süreli bir diyaloğa katkıda bulunmak için derneklerimiz arasındaki iş birliği yolunda önemli bir adımı temsil ediyor."
UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy ise, "Gelecek için yenilikçi lojistik çözümlerin geliştirilmesini sağlamak için derneklerimiz arasında yakın iş birliği şart. Bu protokol ile iddialı bir iş birliğini teşvik etmek için net bir çerçeve belirledik. FV LAG ile her ülkenin lojistik sektörlerinin çözüm bekleyen konularında ve ikili ilişkiler kurma konusunda iş birliği yapmayı dört gözle bekliyoruz" dedi.

BÜYÜKBAYRAM’A PLAKET VERİLDİ
İki dernek arasındaki iletişimin güçlendirilmesi ve iş birliği protokolünün imzalanması için yoğun emek harcayan Universal Transport Group ve Züst & Bachmeier Project GmbH'nin Türkiye Bölge Müdürü Lojistik Yüksek Mühendisi Ergin Büyükbayram da imza törenine katılım sağladı.
Support Association Logistics Alliance (FV LAG)’ın Türkiye’de Almanya Temsilcisi görevine atanan Lojistik Yüksek Mühendisi Ergin Büyükbayram’a etkin çalışmalarından ötürü FV LAG'ın Baş
Danışmanı Stefan Schröder ve UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy tarafından bir plaket verildi.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr