Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / GÜRCÜLER TÜRKİYEYE VİZESİZ GİRİŞ YAPACAK

GÜRCÜLER TÜRKİYEYE VİZESİZ GİRİŞ YAPACAK

GÜRCÜLER TÜRKİYEYE VİZESİZ GİRİŞ YAPACAK04.03.2009

Türkiye ile Gürcistan arasındaki Sarp ve Sarpi sınır kapıları, iki ülke arasında ortak gümrük kapısı olarak kullanılacak. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, sınır kapısından yaya geçişlerini de kolaylaştırmak için yeni düzenlemeler yapılacağını kaydederek, Gürcistan vatandaşlarına yönelik vizenin söz konusu olmadığını vurguladı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, sınır kapısından yaya geçişlerini de kolaylaştırmak için yeni düzenlemeler yapılacağını kaydederek, Gürcistan vatandaşlarına yönelik vizenin söz konusu olmadığını vurguladı.

Uygulamaların her iki ülkenin de ekonomik gelişimi ve kalkınmasına önemli katkı sağlayacağını belirten Tüzmen, “Ticaretin bu haliyle yürütülmesi mümkün değil. İki yılda 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefleyen iki ülkeye yakışır hale getirmek gerekir’’ dedi.

Kapının 5 martta açılacağını aktaran Tüzmen, yaya geçişlerinin ilk aşamada kapının deniz tarafından verilecek bir koridorla sağlanacağını, daha sonraki aşamada ise karşılıklı düzenli otobüs seferlerinin yapılacağını ifade etti. Yenileme için 30 milyon dolar harcama yapıldığı kaydetti.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr